Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pedro Rodrigues Filho

article preview

"Pedrinho Matador"

(Brazílie)

 

Pedro Rodrigues Filho se narodil 17. července 1954 v Santa Rita do Sapucai v Brazílii. Narodil se s vážně poraněnou lebkou. Vděčil za to svému otci, který jeho matku během těhotenství několikrát kopl do břicha. Rodrigues se od svého otce dočkal naprosto stejného zacházení. Za sebemenší prohřešek byl vždy surově zbit.

Sám Rodrigues později uvedl, že svou první vraždu chtěl spáchat už ve svých 13 letech, kdy se během rvačky se svým bratrancem pokusil svého soka strčit do lisu na cukrovou třtinu. To se mu sice nepodařilo, o rok později si však na své konto připsal první oběť. Jeho otec tehdy pracoval jako hlídač na místní střední škole. Jednoho dne byl však vyhozen poté, co byl obviněn z krádeže jídla ze školní kuchyně. Rodrigues se proto rozhodl svého otce pomstít. Ukradl dědečkovu brokovnici, kterou přímo na ulici zastřelil zdejšího místostarostu. Byl to totiž on, kdo osobně propustil jeho otce. Tím však Rodriguesova pomsta neskončila. Asi o měsíc později totiž zastřelil bývalého otcova kolegu, kterého podezíral ze spáchání krádeže, za kterou byl jeho otec propuštěn.

Rodrigues byl poté nucen najít si útočiště v Sao Paulu. Zde začal vykrádat sídla místních překupníků drog, z nichž některé také zavraždil. Jeho motivací však rozhodně nebyla snaha vyčistit ulice města od drog. Rodrigues totiž velice ochotně zaujal místo svých obětí, založil si vlastní gang a začal si vydělávat prodejem drog. Konkurenční překupníky a gangy se snažil bez milosti zlikvidovat.

Během tohoto období se Rodrigues seznámil s dívkou jménem Maria Aparecida Olympiová. To, co poté následovalo, bylo jako vystřižené ze scénáře nějakého béčkového hollywoodského filmu. Oba se do sebe zamilovali, načež Maria otěhotněla. Tato idylka však měla velice brutální konec. Jednoho dne totiž oba milenci padli do léčky připravené jedním z konkurenčních gangů. Rodriguesovi se sice podařilo uniknout, těhotná Maria však byla bez milosti popravena. Rodrigues sliboval brutální pomstu.

Během následujících měsíců Rodrigues unesl několik členů nepřátelského gangu. Ty poté brutálně mučil ve snaze zjistit, kdo nařídil popravu jeho milenky. Všechny unesené muže nakonec zavraždil. Rodrigues se nakonec rozhodl pomstít se všem nejvýše postaveným mužům ve znepřáteleném gangu. Jemu a 4 jeho nejbližším přátelům se podařilo proplížit se na svatební hostinu pořádanou vůdcem nenáviděného gangu. Zde pak Rodrigues a jeho komplici rozpoutali peklo na zemi. Začali do svatebních hostů střílet z brokovnic, do některých se pustili mačetami. Toto krveprolití trvalo jen pár minut, výsledek byl přesto děsivý. Na místě zůstalo 7 mrtvých a 16 vážně zraněných. Rodrigues a jeho přátelé unikli bez sebemenšího škrábnutí.

Několik měsíců po tomto masakru se Rodrigues dozvěděl, že je jeho sestřenice těhotná. Když zjistil, že otec dítěte si ji nechce vzít, pochopil to jako urážku celé jeho rodiny. Rozhodl se proto mladíka navštívit. Rozhodně však neměl v úmyslu si s ním promluvit. Jakmile mladík otevřel dveře, Rodrigues jej bez jediného slova zastřelil brokovnicí.

Krátce poté zasáhla Rodriguesovu rodinu tragédie. Jeho otec v návalu vzteku doslova rozsekal jeho matku mačetou. Okamžitě poté byl sice zatčen, avšak pro Rodriguese to nebyl dostatečný trest. Rozhodl se, že navštíví svého otce ve vězení. Tam se na něj vrhl a zasadil mu 22 ran mačetou. Poté vytáhl nůž a svému mrtvému otci vyřízl srdce, do kterého se zakousl. Po chvíli přežvykování kus srdce znechuceně vyplivl na podlahu. Není známo, jak se Rodriguesovi podařilo propašovat do vezení mačetu, ale pravděpodobně uplatil několik dozorců. Tomu by odpovídal i fakt, že po vraždě v klidu odešel domů.

Během následujících několika měsíců Rodrigues zavraždil minimálně 11 dalších zločinců. Štěstí mu došlo až 24. května 1973, kdy byl konečně zatčen. Během převozu do vězení dělal Rodriguesovi "společnost" další zadržený muž, podezřelý ze znásilnění. Když dorazili na místo, policisté se nestačili divit. Rodrigues totiž onoho muže během převozu uškrtil.

Za své zločiny byl Rodrigues odsouzen ke 126 letům vězení. Nikdo však nemohl tušit, co bude následovat. Rodrigues ve vězení řádil jako pominutý. Bez rozmyslu útočil na ostatní vězně, kteří z něj začali mít oprávněný strach. Proto se jej pokusili zbavit. 5 nejodvážnějších vězňů se na Rodriguese vrhlo s jediným cílem - zabít ho. Výsledek však byl přesně opačný. Rodrigues 3 z nich zabil a 2 těžce zranil. Rodriguesovo řádění tak mohlo pokračovat. Podle jeho vlastních slov mu vraždění zločinců poskytovalo zvlášť silné uspokojení. Jeho nejoblíbenějším způsobem vraždy bylo ubodání nožem. Někteří vězni však byli ubiti nebo uškrceni a minimálně v jednom případě Rodrigues své oběti zaživa uřízl hlavu nožem. Mezi jeho oběťmi byli jiní vrazi, pachatelé znásilnění, zloději nebo bankovní lupiči. Celková bilance Rodriguesova pobytu ve vězení je jen těžce uvěřitelná. V průběhu 30 let zavraždil 47 vězňů a několik dalších zranil.

Během pobytu ve vězení se Rodrigues podrobil několika psychiatrickým vyšetřením. Někteří lékaři jej označili za sociopata, druzí o něm mluvili jako o typickém psychopatovi. Shodli se však na tom, že Rodrigues je asociální paranoik. Všichni lékaři rovněž uvedli, že Rodrigues je mimořádně inteligentní člověk s fotografickou pamětí.

Ve vězení se Rodrigues seznámil se ženou, jejíž jméno je neznámé. Velmi brzy se intimně sblížili a jejich vztahu neublížilo ani to, že tato žena byla po 12 letech z vězení propuštěna. Začali si dopisovat a Rodriguesova milá za ním často chodila na návštěvy. To se stalo osudným dalšímu vězni, který dvojici šmíroval. Ještě téhož dne jej Rodrigues bez milosti zavraždil.

Podle brazilských zákonů nesmí být vězeň držen ve vězení déle než 30 let. Díky tomu měl být Rodrigues v roce 2003 propuštěn na svobodu. Kvůli jeho řádění však by nakonec propuštěn až 24. dubna 2007. Znovu byl zatčen v roce 2011, kdy byl obviněn a posléze i odsouzen k 8 letům vězení za výtržnosti a omezování osobní svobody. Propuštěn byl však už o rok dříve, v roce 2018. Na svobodě je dodnes.

Je otázkou, kolik lidí vlastně Rodrigues zavraždil. Oficiálně je mu připisováno 71 obětí, sám Rodrigues však tvrdí, že má na svědomí více než 100 životů... Není jistě bez zajímavosti, že Pedro Rodrigues Filho je zřejmě jediný sériový vrah, který má vlastní YouTube kanál.

 

Zdroje: wikipedia.org, criminalminds.fandom.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chantal - YouTube kanál

Koukala jsem na jeho YouTube kanál a nechápala jsem co má příznivců. Takové komentáře že by měl být prezident atd...tam jsou běžné.

Encyklopedie - Re: YouTube kanál

Taky jsem nechápal, jak je něco takového vůbec možné...

 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061324
Měsíc: 12191
Den: 518