Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posteal Laskey

article preview

"Škrtič ze Cincinnati"

(USA)

 

Obyvatelé Cincinnati (zvláště pak ženy) žili v letech 1965 a 1966 ve strachu ze sériového vraha, kterého tisk pokřtil jako Škrtiče ze Cincinnati. Jeho oběťmi byly ve většině případů starší ženy. Strach veřejnosti byla o to větší, že od poslední vraždy Bostonského škrtiče uplynul pouhý rok. Vše dospělo až tak daleko, že zámečnictví a železářství nestíhaly pokrývat objednávky zákazníků, kteří si houfně pořizovali nové bezpečnostní zámky.

Seznam vrahových útoků:

12. října 1965 - Neznámý útočník zbil a znásilnil 65letou ženu. Pak se jí pokusil uškrtit šňůrou na prádlo. To se mu naštěstí nepodařilo a žena tento útok přežila.

2. prosince 1965 - V suterénu svého domu je zavražděna Emogene Harringtonová. Vrah ji uškrtil šňůrou na prádlo.

4. dubna 1966 - Lois Dantová (58 let) byla zavražděna v prvním patře svého domu. Vrah ji znásilnil a poté uškrtil.

10. června 1966 - Přímo v městském parku je zavražděna Jeannette Messerová (56 let). Byla nalezena znásilněná a uškrcená kravatou.

14. srpna 1966 - Barbara Bowmanová (31 let) byla nalezena zavražděná na křižovatce Ring Place a Grand Avenue. Policii se ozvalo několik svědků, kteří ji viděli nastupovat do taxíku, který řídil hubený černoch. O něco později je taxík viděn kousek od místa, kde bylo nalezeno Barbařino tělo. Mladá dvojice zaklepala na okno auta a chtěla se zeptat na cestu. Vykoukl jakýsi afroameričan, který vypadal zmateně a oba poslal pryč. Podle policie je pravděpodobné, že v taxíku právě v tu chvíli znásilňoval Barbaru. Vyrušení ho pravděpodobně natolik vyděsilo, že nebohou Barbaru bodl sedmkrát do krku nožem a pokusil se ji uškrtit jejím perlovým náhrdelníkem. Žena se mu vysmekla, otevřela dveře auta a pokusila se utéct. Její vrah nastartoval taxík a prchající ženu přejel. Tím jí téměř oddělil pravou nohu od těla. Pak z místa činu ujel.

12. října 1966 - Carlu Hochhauslerovou (51 let) našla její dcera mrtvou v garáži rodinného domu. Oběť byla zbitá, znásilněná a uškrcená.

20. října 1966 - Ve svém domě byla zavražděna Rose Winstselová (81 let). Byla velmi surově zbita, znásilněna a uškrcena šňůrou od vyhřívané deky.

9. prosince 1966 - Lula Kerricková (80 let) byla uškrcena ve výtahu nájemního domu, ve kterém bydlela.

Už 8. prosince 1966 se jakýsi černoch řídící taxík vloupal do bytu jedné ženy na West Court Street a pokusil se ji napadnout. Žena se ubránila a zahnala útočníka na útěk. Navíc se našlo několik svědků, kteří si zapsali poznávací značku taxíku. Policie rychle zjistila, že tento taxík řídil toho dne Posteal Laskey (narozen 1937), který byl již dříve zatčen za podobné napadení. O pár dní později tak byl Laskey zatčen znovu. Policisté si vzpomněli na několik svědectví v případě vraždy Barbary Bowmanové a uvědomili si, že možná mají v rukou mnohem větší rybu, než se původně zdálo. Důležitý zlom nastal v momentě, kdy Laskeyho poznali nejen svědci, kteří ho viděli jak řídí taxík, do něhož nastupovala Barbara Bowmanová, ale identifikovala ho i dvojice, která se ho později ptala na cestu.

Na základě těchto svědectví byl nakonec Laskey v roce 1967 odsouzen k trestu smrti za vraždu Barbary Bowmanové. V roce 1972 mu byl rozsudek změněn na doživotí. I když byl Laskey odsouzen jen za jedinou vraždu, policie je skálopevně přesvědčena, že spáchal všech 7 vražd připisovaných Škrtiči ze Cincinnati. Jako nejpádnější důkaz hovoří fakt, že po Laskeyho zatčení tato série vražd náhle ustala.

V únoru 2007 Laskey požádal o podmínečné propuštění. Jeho žádost však byla zamítnuta vzhledem k brutalitě jeho zločinů. Jen o pár měsíců později, 29. května 2007, Posteal Laskey umírá z přirozených příčin ve vězení. Bylo mu 70 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, francesfarmersrevenge.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1057778
Měsíc: 12434
Den: 402