Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psychopat ze San Juan del Sur

article preview

(Nikaragua)

 

V letech 2000 až 2002 došlo v pobřežním městě San Juan del Sur k sérii podezřelých úmrtí. Podle místních obyvatel jde o práci nedopadeného sériového vraha, kolem kterého se vyrojilo mnoho různých mýtů. Policie si touto teorií tak jistá není, ve skutečnosti pouze 2 tato úmrtí vyšetřovala jako vraždy. U některých "obětí" dokonce popřela, že by jejich smrt byla způsobena cizím zaviněním.

8. října 2000 - V zálivu bylo nalezeno tělo Josého Santose Merla Acuñi (80 let). Na jeho těle nebyly nalezeny žádné stopy násilí. Jako příčina smrti bylo stanoveno udušení.

31. prosince 2001 - Na břehu řeky Rio Escondido bylo nalezeno tělo Josého Casimira Salase Cháveze (52 let). Na levé straně jeho krku byla nalezena stopa po úderu tupým předmětem. Útočník jej poté odtáhl k řece, kde mu držel hlavu pod vodou tak dlouho, dokud se José neutopil.

25. března 2001 - Tělo Marcelina Josého Saliny (65 let) bylo nalezeno v kanále v oblasti známé jako Nacascolo. Podle zprávy policejního lékaře spadl v opilosti do kanalizace, kde zemřel na následky otravy alkoholem.

25. června 2001 - V místním parku byl nalezen Tranquilino Barberena Jiménez (67 let). Byl okamžitě převezen do nemocnice, kde však těsné poté zemřel. Lékaři uvedli, že Tranquilino prodělal infarkt, následovaný srdeční zástavou.

9. října 2001 - Smrt Maria Antonia Chéveze (21 let). Ten byl nalezen oběšený ve své ložnici. Policie tento případ pravděpodobně uzavřela jako sebevraždu, i když Mario po sobě nezanechal žádný dopis na rozloučenou.

22. října 2001 - U ústí řeky Rio Escondido bylo nalezeno tělo Ekvádorce Sergia Enríqueze Vélasqueze (46 let). Na jeho těle nebyly objeveny žádné stopy násilí. Příčina smrti je neznámá.

7. prosince 2001 - Nález těla Josého Barbosy Moliny (68 let). Policejní lékař opět nenašel na jeho těle žádné stopy násilí. Zároveň však nebyl schopen určit příčinu smrti.

18. prosince 2001 - Smrt Jesúse Bernarda Florese Aguirreho (73 let). Policejní lékař opět dospěl ke stejným závěrům jako v předešlých dvou případech.

Začátek března 2002 - Asi v 01:00 opustil místní fotograf José Antonio Castillo Torres (26 let) bar jménem "El Oro". Nasedl na své kolo a vyrazil domů, kde na něj čekala jeho manželka a 5měsíční dítě. Do cíle však nikdy nedorazil. Jeho tělo byl nalezeno o pár hodin později na cestě, asi 200 metrů od jeho domu. José měl na několika místech rozbitou lebku. Policie vyloučila, že by se jednalo o loupežnou vraždu, protože vedle mrtvého těla ležel Josého batoh i s jeho dvěma fotoaparáty.

V tomto období (přesné datum není známo) došlo i k nálezu jiného dodnes neidentifikovaného mužského těla. Podle policejního lékaře muž zemřel na otravu alkoholem.

Během vyšetřování se objevil pouze jeden podezřelý, jakýsi Němec, který v té době nezákonně pobýval v Nikaragui. Podle místních obyvatel měl být odpovědný minimálně za 7 vražd. 22. března 2002 byl tento muž zatčen. Policii se však nepodařilo získat proti němu jakýkoliv důkaz. Jediné, co policisté našli v jeho věcech, byla kniha o bratrech-dvojčatech, z nichž jeden je psychopat, který pracuje pro mafii jako nájemný vrah. I přes naprostý nedostatek důkazů byl nakonec tento Němec obviněn z vražd Josého Casimira Salase Cháveze a Josého Antonia Castilla Torrese. 9. října 2002 však soudce seznal, že neexistuje jediný důvod, proč by se měl soud tímto případem zabývat a zprostil obžalovaného všech obvinění.

Případ tak zůstává nadále nevyřešený. Opravdu řádil v San Juan del Sur sériový vrah? Nebo šlo "jen" o 2 vraždy a příběh o tajemném psychopatovi je jen výplodem bujné představivosti místních obyvatel? Pravdu se nejspíš nikdy nedovíme...

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1059056
Měsíc: 12657
Den: 531