Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ramon Escobar

article preview

(USA)

 

Informace o tomto muži jsou velice kusé, částečně proto, že tento případ dodnes americké soudy nerozhodly. Escobar se narodil v roce 1971 v Salvadoru. Za život byl několikrát zatčen za krádeže a napadení. Celkem šestkrát byl v USA zatčen za nelegální pobyt v zemi a pokaždé následovalo deportování zpět do Salvadoru. Escobar se však vždy vrátil do Států. Naposledy se tak stalo v srpnu 2018. Protože byl Escobar bez zaměstnání i bez trvalého bydliště, bydlel u svého strýce Rugelia (65 let) a tety Diny (61 let) v Houstonu ve státě Texas. Jen pár dní po jeho příjezdu strýc Rugelio beze stopy zmizel. 28. srpna 2018 zmizela i teta Dina. Její vyhořelá dodávka byla nalezena o několik dní později ve městě Galveston v Texasu. Policie okamžitě začala podezírat Escobara, ale po prvním výslechu ho nakonec 30. srpna propustila kvůli nedostatku důkazů. Toho Escobar využil a zmizel do Kalifornie, kam dorazil 5. září 2018. Jeho příjezd se časově shoduje se začátkem útoků na místní bezdomovce v okolí Los Angeles.

8. září 2018 - Spící bezdomovec je napaden ve spánku a surově zbit. Muž utrpěl vážné zranění hlavy, ale útok se mu podařilo přežít. Na incident si však vůbec nepamatuje.

10. září 2018 - Na pláži je napaden další spící bezdomovec. I jeho někdo surově zbil. Poslední zprávy hovoří o tom, že muž zůstal po útoku v komatu.

11. září 2018 - Na West Slauson Avenue ve Windsor Hills je napaden a okraden Albert Gene Scott. Jedna z mála obětí, která nebyla bezdomovcem. Albertovi se podařilo přežít.

15. září 2018 - Na okraji MacAtrhurova parku je napadena a vážně zraněna žena bez domova jménem Michelle Maticeová. Ta i přes svá zranění útok přežila.

16. září 2018 - V jediný den je napadena hned trojice bezdomovců. Všichni tři jsou brutálně zbiti baseballovou pálkou a následně okradeni. Kelvin Williams (59 let) a Braden Ridout (34 let) svým zraněním podlehli, Tievon Harmon (23 let) vyvázl "pouze" s vážným poraněním hlavy.

19. září 2018 - V Griffithově parku jsou napadeni a okradeni David Dotson a Kyla Renardová. Oběma se naštěstí podařilo přežít.

20. září 2018 - Pod molem na pláží v Santa Monice je nalezen Steven Cruze (39 let), kterého někdo ubil k smrti. Steven byl rybář a pod molem spal proto, aby se nemusel zdlouhavě vracet po práci domů a ráno se zase stejnou cestou vracet zpátky.

24. září 2018 - Ráno je v Santa Monice napaden další bezdomovec jménem Jorge Martinez (63 let). Ten je v kritickém stavu převezen do nemocnice, ve které o 6 dní později umírá.

Escobar byl zatčen těsně poté v blízkosti místa, kde došlo k poslednímu útoku. Když policisté prohledali jeho auto, nalezli baseballovou pálku, o které jsou přesvědčeni, že byla použita při útocích z 16. září, a rovněž pákové kleště, které mohl útočník použít při ostatních útocích. Podle policejního mluvčího byly tyto útoky dílem oportunistického útočníka, který vždy využil toho, že jeho oběti spaly. Své útoky předem neplánoval a prvotním motivem byla touha obohatit se na svých obětech.

Média o případu informují jen velmi málo, poslední zprávy hovoří o tom, že se Escobar ve vězení přiznal k vraždám svého strýce a tety (ačkoliv policie jejich těla evidentně stále ještě nenašla), ale odmítá jakoukoliv spojitost s vraždami v Los Angeles a jeho okolí. Soud každopádně nadále pokračuje.

 

Zdroje: latimes.com, cbsnews.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1061670
Měsíc: 12249
Den: 515