Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řezník z B1

article preview

(Namibie)

 

Silnice B1 protíná Namibii ze severu na jih. V letech 2005 a 2007 byla v nejbližším okolí této silnice nalezena těla 5 žen, z nichž některá byla rozřezána na několik částí.

V srpnu 2005 bylo poblíž hlavního města Windhoek nalezeno nahé tělo Melanie Janseové (22 let). Podle zprávy policejního lékaře byla žena uškrcena. O měsíc později následoval nález bezhlavého těla Juanity Mabulaové (21 let). Po této vraždě policie obdržela dopis, jehož pisatel se k vraždám přihlásil a jehož obsah nikdy nebyl zveřejněn.

Během června a července 2007 byly na B1 (mezi městy Rehoboth a Okahandja) nalezeny části dvou ženských těl zabalené do pytlů na odpadky. Podle zprávy policejního lékaře patřily dvěma různým ženám. Jedna z těchto žen byla identifikována jako Sanna Helena Garoësová (36 let). Druhou ženu se nikdy nepodařilo identifikovat. V srpnu 2007 následoval nález dalšího rozřezaného ženského těla jižně od Windhoeku. Jako první byl nalezen ženský trup, který byl odhozený v odpadkovém koši u silnice B1. O pár dní později byla kousek od tohoto místa nalezena dvě ženská stehna. Měsíc nato našel jeden z farmářů na své farmě uříznutou ženskou hlavu a dvě chodidla, ze kterých však někdo odřezal prsty. Podle policie patřily tyto části těla stejné ženě. Ani tuto oběť se nepodařilo identifikovat.

Dle zjištění vyšetřovatelů měly oběti několik společných rysů. Ve všech případech se jednalo o černošky, minimálně dvě z nich byly prostitutky a všechna těla (nebo alespoň jejich části) vykazovala jasné znaky toho, že byla nějakou dobu udržována v chladu. Navíc, Melanie Janseová a Sanna Garoësová byly kamarádky.

Měsíc po poslední vraždě na případu začali pracovat i tři detektivové z JAR. Ani jejich úsilí však nevedlo k dopadení pachatele. Přece jen se však našli dva podezřelí, kteří se objevili v hledáčku policie.

Prvním byl Němec Heinz Knierim. Ten byl zatčen v srpnu 2007, protože byl podezřelý ze znásilnění 29leté Namibijky, kterou se údajně pokoušel i uškrtit. Policie ho okamžitě spojila i s řáděním "Řezníka z B1". V únoru 2010 však musel být Knierim propuštěn pro nedostatek důkazů. Obratem se rozhodl zažalovat namibijskou vládu, požadujíc odškodné za utrpěnou psychickou újmu.

Druhým podezřelým byl Hans Husselmann z Rehobothu. V jeho bytě byla nalezena DNA zavražděné Sanny Garoësové, jeho DNA zase byla nalezena na dopise, který policie obdržela těsně po vraždě Juanity Mabulaové. Zda byl opravdu obávaným "Řezníkem" se však patrně nikdy nedozvíme. Než mohl být zatčen, spáchal Husselmann sebevraždu.

V roce 2010 byla na jedné z farem nedaleko Rehobothu nalezena ženská hlava a ruka. Zatímco veřejnost se obávala možného návratu sériového vraha, policie uvedla, že se s největší pravděpodobností jedná o jiného pachatele, který se možná snaží napodobit svého slavnějšího předchůdce. Části těla totiž nenesly typické stopy po uchování v chladu, naopak byly částečně ohořelé. Navíc k jejich nálezu došlo poměrně daleko od silnice B1.

Od té doby k žádnému podobnému nálezu nedošlo. Případ Řezníka z B1" tak zůstává nadále nevyřešený.

 

Zdroje: wikipedia.org, iol.co.za

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061663
Měsíc: 12247
Den: 513