Jdi na obsah Jdi na menu
 


Richard George Eberling

article preview

(USA)

 

Životopis

Richard George Eberling se narodil 8. prosince 1929 jako Richard Lenardic v Clevelandu, Ohio. Jeho matka byla neprovdaná žena, otcem pak policejní důstojník, nechvalně známý svým alkoholismem. Otec se k Richardovi nehlásil a matka ho musela dát do dětského domova v Cuyahoga County. Díky jeho těžce zvladatelnému chování bylo téměř nemožné najít mu náhradní rodinu. Trpěl častými výbuchy hněvu, rád chodil nahý na veřejnosti nebo masturboval v přítomnosti ostatních lidí. Navíc měl nevalné školní výsledky a brzy se začaly projevovat jeho homosexuální sklony, což bylo v té době společensky nepřípustné. V roce 1939 ho přece jen adoptovala rodina Eberlingových, která si osvojila několik dětí z dětských domovů, ty pak využívala jako levnou pracovní sílu na své farmě. Richard se brzy stal oblíbencem paní Eberlingové, které imponovala jeho úlisnost a spíše dívčí chování. Richard se s jinými chlapci svého věku v podstatě nestýkal a raději pobíhal po domě v šatech paní Eberlingové.

 

Dráha zločince

Když bylo Richardovi 16 let, chtěl si změnit jméno na Eberling, což se jeho otčímovi pranic nelíbilo a zakázal mu to. Krátce nato George Eberling umírá za podezřelých okolností. Policie jeho smrt uzavřela s tím, že užil špatné léky, je ale dost pravděpodobné, že mu jeho nevlastní syn "s výběrem" léků pomohl. Richard si hned poté opravdu mění jméno na Richard Eberling. Poté, co vystudoval střední školu, si otevřel úklidovou firmu Dick's Cleaning Service. Firma slaví úspěch a několik zámožných rodin v Clevelandu využívá jejích služeb. Je mezi nimi i rodina Sheppardových, bydlící na Bay Village. 3. července 1954 je Marilyn Sheppardová nalezena ubitá ve své posteli, těsné poté, co v jejich domě Eberling umýval okna. Policie ovšem podezírala manžela paní Sheppardové a velice rychle ho zatkla, obvinila i odsoudila na doživotí (v roce 1964 pan Sheppard uspěl s odvoláním a verdikt byl zrušen). O dva roky později se Eberling připlete k dalšímu podezřelému úmrtí. Jde o smrt jeho známé Barbary Kinzelové, která dříve pracovala pro Sheppardovu rodinu a která zemřela při autonehodě. Eberling později tvrdil, že jel s Kinzelovou v autě, když musel strhnout volant, aby se vyhnul protijedoucímu náklaďáku. Eberling z nehody vyvázl téměř bez škrábnutí, Kinzelová si zlomila vaz. Řidič nákladního auta naopak tvrdil, že nebyl nejmenší důvod k tomu, aby se mu musel Eberling vyhýbat, policie ovšem celou záležitost rychle uzavřela jako nehodu. V roce 1959 si někteří zákazníci firmy Dick's Cleaning Service začínají stěžovat, že se jim ztrácejí peníze a šperky, když u nich provádí úklid sám Eberling. Policie celou záležitost prošetří a u Eberlinga najde velké množství kradených šperků. Je mezi nimi i prsten paní Sheppardové, ale policie opět celou věc nijak neprošetří a Eberling nakonec vyvázne s podmínkou. Krátce poté se Eberling spřátelí se staršími (a hlavně bohatými) sestrami Durkinovými. Myrtle Fray, Sara Belle Farrow a Ethel May. Stane se nejen jejich přítelem a důvěrníkem, ale v podstatě i správcem jejich majetku. V roce 1962 umírá nejmladší Myrtle Fray (63 let) krátce poté, co varuje ostatní sestry, aby si daly na Eberlinga pozor. Je nalezena ubitá ve své posteli. Její vražda nebyla nikdy objasněna. V roce 1970 umírá i Sara Belle Farrow (79) poté, co spadne ze schodů. Jedna z ošetřovatelek, která se o sestry starala, později dosvědčila, že jednou popila s Eberlingem a ten se jí pod vlivem alkoholu přiznal, že zabil Marilyn Sheppardovou. Velice krátce nato byla ošetřovatelka propuštěna. V roce 1984 umírá i Ethel May. Najdou ji ležet na podlaze v jejím pokoji. Eberling tvrdí, že zřejmě spadla, když se snažila vstát z křesla. Z nepochopitelných důvodů není provedena pitva a nedlouho poté překvapení pozůstalí zjistí, že Esthel May odkázala celý svůj majetek (v hodnotě cca 1 500 000 USD) "svému milovanému Richardovi".

 

Dopadení

Eberling se těší z nabytého majetku, ale všeho do času. V roce 1987 kontaktuje policii jistá Patricia Bogarová. Ta totiž tvrdí, že pomohla zfalšovat poslední vůli paní Durkinové. Jako své spolupachatele uvede Eberlinga a Oscara Hendersona III., pravděpodobného Eberlingova milence. Eberling udělal tu chybu, že zatímco se s Hendersonem o nově nabyté dědictví rozdělil, Bogarovou se snažil připravit o její podíl. Policie všechny tři zatkla a nařídila exhumaci těla paní Durkinové a následnou pitvu. Koroner zjistil, že Esthel May má zlomený vaz a určil jednoznačné stopy cizího zavinění. V roce 1989 byli Eberling s Hendersonem ve velice rychlém procesu odsouzeni k doživotnímu odnětí svobody. Během pobytu ve vězení Eberling kontaktoval jediného syna paní Sheppardové a sdělil mu, že zná celou pravdu o smrti jeho matky a že ví, že je jeho otec nevinný. Později ovšem své tvrzení odvolal. Krátce nato, 25. července 1998, zemřel ve své cele ve věku nedožitých 69 let.

 

Zdroje: murderpedia.org, CrimeLibrary.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1060821
Měsíc: 12113
Den: 466