Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robert Frederick Carr III.

article preview

(USA)

 

Robert Frederick Carr III. se narodil 22. prosince 1943. I z toho mála, co je o něm známo, se dá vyvodit, že jeho dětství zdaleka nebylo ideální. Sám Carr později uvedl, že jako zlý se už narodil. Již jako dítě inklinoval k násilí. Velice často a rád například ubíjel kuřata tyčí. Už v 11 letech si nechal platit od dospělých mužů za sex. Jako mladistvý začal krást, několikrát měl opletačky se zákonem kvůli vykrádání aut. Postupně se u něj vyvinuly násilné fantazie, které neustoupily ani v momentě, kdy se oženil. Carr popisoval sex se svou manželkou takto: "Ona mě vlastně vůbec nezajímala. Představoval jsem si, že někoho znásilňuji."

Pouhé fantazie Carrovi však už nestačily a rozhodl se proměnit je ve skutečnost. Ve svém autě odmontoval kliku od dveří na straně spolujezdce, aby případná oběť nemohla z auta uniknout. Do kufru si navíc připravil zásobu jídla, sklenice s vazelínou a lopatu. Dlouhé hodiny poté projížděl Miami a hledal vhodnou oběť. A 13. listopadu 1972 se mu to bohužel podařilo... V tento den jeho pozornost upoutala dvojice malých chlapců - Todd Payton (11 let) a Mark Wilson (11 let). Oba se právě vraceli ze základní školy v North Miami Beach. Carr oba chlapce nalákal do svého auta, spoléhaje se na svůj nevinný vzhled a jemný hlas. V autě je pak svázal a odjel s nimi do Mississippi, kde Todda znásilnil a uškrtil. To vše před zraky jeho zděšeného kamaráda. Pak Toddovo tělo pohřbil do mělkého hrobu. Markovo utrpení poté trvalo celé 4 dny, kdy jej Carr opakovaně znásilňoval. Pak jej také uškrtil a jeho tělo pohřbil až v Louisianě.

Tento scénář Carr zopakoval ještě dvakrát, při vraždách stopařky Tammy Ruth Huntleyové (16 let) v Mississippi a Rhondy Hollowayové (21 let) v Connecticutu. Vždy přitom spoléhal na svůj nenápadný zevnějšek a příjemné vystupování. Později bylo zjištěno, že během této doby znásilnil i 15letou Sari, kterou nalákal do svého auta, když odcházela z koncertu. Později vzpomínala: "Byl takový milý... Měl s sebou dokonce štěňátko." Nebohá Sari musela prožít 36 hodin opravdového pekla, kdy na ni Carr opakovaně útočil a znásilňoval ji. Teprve poté se jí podařilo utéct.

V roce 1976 se Carr pokusí znásilnit jakousi stopařku. Naštěstí tentokrát nebohé ženě přispěchá na pomoc policista, který Carra okamžitě zatkne. Ve vazbě se poté Carr dozná ke 4 vraždám a několika znásilněním mladých dívek a chlapců. Ochotně policisty dovede k místům, kde pohřbil těla svých obětí. Když byl otázán, zda se nebojí trestu smrti, Carr odpověděl: "Ne, nebojím se smrti. Nic na tom není, je to jako byste usnuli." Samotní policisté Carra popisovali jako čisté zlo: "Je jedno, jak nevinně vypadá nebo jak uhlazeně mluví. Pracuji u policie 33 let a ještě jsem se nesetkal s takovou zrůdou."

Díky tomu, že Carr ochotně spolupracoval s vyšetřovateli, žalobce nakonec nepožadoval trest smrti. Zároveň však nepožadoval ani doživotí, protože v tom případě by hrozilo, že by mohl být Carr podmínečně propuštěn. Proto byly Carrovi zvlášť uděleny tresty za každý jeho trestný čin s tím, že se sčítaly. Za únos každé oběti 15 let, za každé znásilnění 50 let, za každou vraždu 100 let za mřížemi. Navíc dostal ještě zvláštní trest za vraždu Marka Wilsona, kterého 4 dny držel naživu poté, co zavraždil jeho kamaráda. To bylo dalších 20 let. Celkem byl nakonec Carr odsouzen k 1400 letům ve vězení. S tím, že o podmínečné propuštění bude moci zažádat až v roce 2086, kdy by Carrovi bylo 143 let.

Během svého pobytu ve vězení byl Carr několikrát převážen, protože ve své cele neustále ukrýval nůžky na drát nebo kleště. Navíc velice rád psal dopisy vyšetřovatelům nebo jejich manželkám, klidně i třikrát měsíčně. Detektivové nakonec byli nuceni požádat vězeňskou správu, aby jeho dopisy zadrželi a neodesílali.

Robert Frederick Carr III. zemřel 6. července 2007 těsně po převozu do floridské vězeňské nemocnice, ve věku 63 let. Přesná příčina jeho smrti nebyla zveřejněna.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans, SKCentral.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1058137
Měsíc: 12444
Den: 516