Jdi na obsah Jdi na menu
 


Robert Joseph Zani

article preview

(USA)

 

Životopis

Robert Joseph Zani se narodil 26. února 1944 v Tulse v Oklahomě. Ve tom stejném roce se jeho rodiče rozvedli a Zaniho vychovávala jen jeho matka. Ta ho během jeho dospívání několikrát pohlavně zneužila. V roce 1962 nastupuje na University of Texas, kterou nakonec úspěšně vystuduje. V roce 1965 je přijat jako asistent písaře na univerzitě, postupně je povýšen na překladatele. 28. června 1967 se žení s Mexičankou Irmou Serrano Reyesovou. Osvojí si její dvě děti a později pak mají ještě další dvě děti spolu. Šest dní po svatbě nastupuje k námořní pěchotě, už v září ovšem armádu opouští. V roce 1975 kupuje dům v jižním Texasu, ale už o rok později se s rodinou stěhují do Buffala, kde si na něj sousedé několikrát stěžují kvůli jeho nevypočitatelnému chování. V roce 1979 napsal několik výhrůžných dopisů prezidentu Carterovi a jeho dceři Amy. Ve stejném roce musí prodat dům v Buffalu a dva měsíce žije s rodinou v motelu v San Antoniu. 3. března 1980 je v Mexiku zadržen za napadení své tchyně.

 

Série vražd

23. července 1967 - Zaniho první obětí se stal majitel obchodu se smíšeným zbožím George Vizard (23 let). Zani ho zastřelil přímo v jeho obchodě, který poté vykradl a nakonec tělo své oběti přenesl do chladícího boxu.

7. července 1979 - Jeho další obětí se stala jeho vlastní matka (53 let), kterou zastřelil v jejím domě v Tulse. Tělo následně rozřezal a některé části pak pohřbil na její zahradě.

4. prosince 1979 - vražda Juliuse Alfreda Desse (56 let) ve městě Corpus Christi v Texasu. Poté, co svou oběť zastřelil a okradl, naložil Dessovo tělo do auta a pohřbil jej o několik mil dále na pobřeží.

 

Zatčení a soud

28. března 1980 je zatčen v Austinu, když se pokouší platit kreditní kartou jedné ze svých obětí. Policie brzy najde spojitost mezi Zanim a dalšími dvěma vraždami. I přes Zaniho tvrdošíjné odmítání jakékoliv viny je 15. dubna 1981 odsouzen k 99 letům za mřížemi. Panuje podezření, že jeho obětí mohlo být mnohem více, důkazy ovšem chybí.

 

Zdroje: murderpedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 14
Celkem: 1050443
Měsíc: 16547
Den: 496