Jdi na obsah Jdi na menu
 


Roger Reece Kibbe

article preview

"Škrtič z I-5"

(USA)

 

Informací o tomto vrahovi není mnoho. Roger Reece Kibbe se narodil 21. května 1939 v San Diego County v Kalifornii. Živil se prodejem nábytku, který sám vyráběl. Byl vášnivým parašutistou a jistě není bez zajímavosti, že jeho bratr byl policejním důstojníkem. V době svého zatčení byl ženatý.

Kibbe se po nocích projížděl po dálnici I-5 jižně od Sacramenta a doufal, že narazí na ženu mající problém se svým autem. Pokud se tak stalo, nabídl nic netušící ženě svou pomoc. Ve většině případů ženy tuto nabídku přijaly. Nepředpokládaly totiž, co bude následovat... Kibbe nejprve předstíral, že opravuje nepojízdné auto. Poté se však na ženu vrhl, svázal ji šňůrou od padáku a přelepil jí ústa lepicí páskou. Následně vytáhl nůžky, které patřily jeho matce, a rozstříhal ženino oblečení. Pak svou oběť znásilnil. Nakonec ženu uškrtil šňůrou od padáku, popřípadě kusem jejího vlastního oblečení. Když byla žena mrtvá, Kibbe ji ještě odstřihl část jejích vlasů. Nebylo to snad proto, že by vlasy svých obětí sbíral jako trofeje, ale snáze tak odstranil lepicí pásku z ženiných úst.

Seznam Kibbeho obětí:

11. září 1977 - Louise Ellen Burleighová (21 let) z Walnut Creek toho dne odjela na pracovní pohovor. Kibbe se přiznal, že ji nalákal do svého auta, kde ji znásilnil a zavraždil. Její tělo poté odhodil do vyschlého koryta řeky.

21. dubna 1986 - Prostitutka Lora Heedicková (20 let) byla naposled viděna, jak nastupuje do auta k neznámému muži. Její tělo bylo nalezeno o 5 měsíců později nedaleko dálnice I-5.

3. července 1986 - Vražda Barbary Ann Scottové (29 let). Její tělo bylo nalezeno u dálnice I-5 nedaleko Contra Costa County.

15. července 1986 - Další obětí se stala Stephanie Brownová (19 let). Její opuštěné auto bylo nalezeno na krajnici dálnice I-5. V nedalekém příkopu bylo chvíli poté nalezeno i její tělo.

17. srpna 1986 - Matka tří dětí Charmaine Sabrahová (26 let) byla zavražděna poté, co se její auto porouchalo na dálnici I-5. Naposled byla spatřena, když nastupovala do auta patřícího neznámému muži, který jí nabídl odvoz.

5. listopadu 1986 - Prostitutka Katherine Kelly Quinonesová (25 let) byla toho dne propuštěna z vězení. Po opuštění věznice se pravděpodobně rozhodla stopovat u I-5. Její tělo bylo nalezeno nedaleko jezera Berryessa.

21. června 1987 - Vražda Karen Finchové (25 let). Bližší podrobnosti nejsou známy.

17. září 1987 - Darcie Frackenpohlová (17 let) ze Seattlu byla tou dobou na útěku z domova. Cestou si přivydělávala vlastním tělem. Kibbe se stal jejím posledním zákazníkem.

Nedaleko místa poslední vraždy policisté našli kus padákové šňůry. Nejsou známy přesné podrobnosti Kibbeho zatčení, faktem však je, že na jeho stopu policisty přivedla právě tato šňůra. V Kibbeho domě pak vyšetřovatelé nalezli několik dalších padákových šňůr, stejně jako rozsáhlou sbírku pout a nožů.

Kvůli tomu, že k vraždám došlo v jurisdikcích několika policejních sborů, byl Kibbe nejprve obviněn pouze z vraždy Darcie Frackenpohlové. Byl uznán vinným, načež byl následně odsouzen k doživotnímu trestu s možností podmínečného propuštění po 25 letech.

Po dlouhých letech se nakonec podařilo překonat řevnivost mezi jednotlivými policejními sbory a Kibbe mohl být konečně obviněn i ze spáchání dalších 7 vražd. Kibbe si byl dobře vědom toho, že mu hrozí trest smrti. Rozhodl se tedy navrhnout žalobci dohodu. Přizná se ke spáchání všech těchto vražd, když se tím vyhne nejvyššímu trestu. Státní žalobce nakonec na tuto nabídku přistoupil. Díky tomu byl Kibbe 5. listopadu 2009 uznán vinným z dalších 7 vražd. Za každou z nich byl odsouzen k dalšímu doživotnímu trestu.

28. února 2021 asi v 00:40 byl Roger Reece Kibbe nalezen mrtev ve své cele. Bylo mu 81 let. Pitva později odhalila, že se jednalo o násilnou smrt, protože Kibbeho někdo uškrtil. Podezření padlo zejména na Jasona Budrowa, který s Kibbem sdílel celu. Vyšetřování Kibbeho smrti probíhá dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, The Associated Press, the-sun.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1060750
Měsíc: 12088
Den: 461