Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ronald Macon

article preview

"Ron"

(USA)

 

Narodil se 8. února 1964. Z jeho minulosti je známo jen to, že téměř celý život bydlel v Chicagu. A také jsou zdokumentována jeho zatčení. K prvnímu došlo 13. ledna 1998, kdy byl zatčen za krádež v obchodě. Není sice známo s jakým trestem odešel od soudu, ale jedno je jisté - kdyby tehdy policie Maconovi odebrala vzorek DNA, mohli být ušetřeny dva lidské životy... Trest za jeho první provinění musel být velice mírný, protože podruhé byl Macon zatčen již 20. července 1998, tentokrát za ničení majetku. Opět musel vyváznout velmi mírným trestem, protože 8. září 1998 byl zatčen potřetí. A stejně jako v prvním případě to bylo kvůli krádeži v obchodě. S těmito drobnými zločiny se však již Macon nespokojil a rozhodl se výrazně přitvrdit...

18. února 1999 je v opuštěném domě na East 45th Street nalezeno tělo Angelnetty Peeplesové (43 let). Žena byla škrcena a následně ubita k smrti. Na místě činu byla nalezena vrahova DNA.

4. dubna 1999 došlo k další vraždě. Obětí se stala Linda Solomanová (36 let), jejíž tělo bylo nalezeno na schodišti domu na South Damen Avenue. I tato žena byla uškrcena a ubita ranami do hlavy. A i v tomto případě byla na ženině těle nalezena vrahova DNA.

21. června 1999 byla zavražděna třetí žena, Rosezina Williamsová (50 let). Ta měla ruce svázané tkaničkami od bot, byla znásilněna a následně uškrcena řemínkem od své kabelky. Její tělo bylo nalezeno v popelnici na East 69th Street. A i tentokrát po sobě vrah zanechal svou DNA.

9. srpna 1999 Macon přepadl 65letou ženu přímo v jejím domě. Přiložil jí ke krku nůž a požadoval, aby mu vydala šperky a peníze. Když to žena udělala, Macon jí svázal ruce tkaničkami od bot a odtáhl ji do ložnice, kde ji znásilnil. Tuto ženu však nechal žít, což se mu nakonec stalo osudným, protože ještě ten stejný den byl Macon zatčen.

Macon byl okamžitě obviněn ze znásilnění a byl mu odebrán vzorek DNA. K překvapení policistů se dokonale shodoval s DNA pachatele tří vražd za posledního půl roku. Když byl s touto informací Macon konfrontován, okamžitě se ke všem 3 vraždám doznal. Uvedl, že využil drogové závislosti svých obětí. Řekl, že má u sebe kokain, který jim dá, pokud mu zaplatí sexem. Všechny tři ženy bohužel souhlasily. První dvě oběti s ním měly sex dobrovolně, třetí oběť Macon znásilnil, protože mu to připadalo více vzrušující.

Policie si v tu chvíli uvědomila svou chybu, kdy měl být Maconově prvním odebrán vzorek DNA hned po jeho prvním zatčení. Kdyby se tak stalo, Macon by byl zatčen již po své první vraždě... Policie se snažila Macona spojit s dalšími 10 velmi podobnými vraždami, ke kterým došlo v Chicagu v posledních 6 letech, ale nikdy se nepodařilo najít dostatek důkazů, které by ukázaly na Macona jako na pachatele. Soud s Maconem se protáhl na poměrně dlouhou dobu. Konečný verdikt zazněl až 15. září 2003. Ronald Macon byl za 3 vraždy odsouzen k doživotnímu trestu a ke 30 letům za znásilnění. Svůj trest si nadále odpykává ve vězení. V současné době mu je 56 let.

 

Zdroje: murderpedia.org, The New York Times

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1061228
Měsíc: 12165
Den: 507