Jdi na obsah Jdi na menu
 


Satish

article preview

"Vrah děti z Bahadurgarhu"

(Indie)

 

Večer 16. února 1995 se 8letá Pooja se svými rodiči a sourozenci vypravila do Nataji Nagar (část Kalkaty), kde se konal velký svatební průvod. Když průvod prošel městem, její rodiče náhle zjistili, že je Pooja pryč. Okamžitě byla informována policie, která po dívce vyhlásila pátrání. Policejní snaha byla o to větší, že dívčin otec pracoval na ministerstvu vnitra. Veškeré pátrání však bylo marné. Až 25. února bylo nalezeno dívčino částečně rozložené tělo. Leželo v jedné polorozpadlé chatrči stojící u hořčičného pole. Pooja byla znásilněna a následně uškrcena.

Otec zavražděné dívky zajistil, aby policie věnovala tomuto případu patřičnou pozornost. Bohužel to však znamenalo také to, že vyšetřovatelé se snažili tohoto případu co nejdříve zbavit. V rámci této snahy byl zatčen muž jménem Raj Kumar. Netrvalo dlouho a policisté se mohli pochlubit mužovým přiznáním. Kumar byl okamžitě obviněn z dívčiny vraždy.

Horkou noc z 11. na 12. července 1995 trávila rodina 7leté Sheetal pod širým nebem. Sheetal, její strýc a babička spali před jejich domem, její matka a bratři pak spali na střeše. Když se dívčina matka asi v 03:00 probudila, zjistila, že Sheetal zmizela. Tomuto zmizení už policie takovou pozornost nevěnovala. Polonahé tělo malé Sheetal bylo nalezeno 14. července v ohradě nedaleko od domu jejích rodičů. I tato dívka byla před smrtí znásilněna.

11. září 1995 asi ve 13:00 vyrazila malá Karuna (5 let) na nákup. Její matka ji pověřila, aby šla do nedalekého krámku koupit sůl. Karuna se však domů nikdy nevrátila. Její tělo bylo nalezeno o 2 dny později v pšeničném poli nedaleko vesnice Parnala.

14. října 1995 strávila Jony (6 let) celý den se svým strýcem doma v Parnale. Asi ve 14:30 vešel strýc do domu dívčiny matky a nechal Jony, aby si hrála venku. To bylo naposled, co byla dívka viděna naživu. Večer po ní bylo vyhlášeno pátrání, které skončilo už druhý den odpoledne, kdy bylo nalezeno dívčino nehybné tělo. Jony byla znásilněna a následně uškrcena.

Policie stále trvala na tom, že vraždu z 16. února má na svědomí Raj Kumar, který byl i nadále držen ve vazbě. Veřejnost to chápala jako důkaz policejní neschopnosti dopadnout skutečného pachatele. Přibližně ve stejné době se uskutečnily první protesty, při kterých lidé poukazovali na špatnou práci místní policie.

4. ledna 1996 se 5leté dívce jménem Pinki podařilo přežít vrahův útok. Dívka byla nalezena v bezvědomí, což naznačovalo, že vrah se domníval, že je Pinki mrtvá. Při pozdějším lékařském vyšetření bylo zjištěno, že dívka byla znásilněna. Bohužel však nebyla schopna popsat pachatele.

O pouhých 5 dní později zmizela 6letá Sweta, když si hrála venku s ostatními dětmi. Její sestra později uvedla, že Sweta odjela na kole s jakýmsi mužem. To potvrdilo svědectví další dívky, která řekla, že muž Swetu oslovil s tím, že s ní potřebuje mluvit její matka a nabídl jí odvoz. Ani jedna z dívek však nedokázala muže pospat. Tělo pohřešované holčičky bylo nalezeno o den později ve vesnici Parnala. I Sweta byla před smrtí znásilněna.

Těsně po této vraždě policie zatkla mentálně postiženého muže jménem Ram Babu. Ten se policii s úsměvem přiznal, že má na svědomí minimálně 70 vražd mladých žen. Nebyl však schopen sdělit jakékoliv bližší informace. Během výslechů se neustále usmíval, jeho věty občas nedávaly žádný smysl. Několikrát musel být výslech přerušen, protože si Babu začal zpívat a policisté jej nebyli schopni donutit, aby přestal. I přesto byl Babu obviněn z 5 vražd a umístěn do vazby. Teprve poté policie uznala, že Raj Kumar je nevinný, načež byl tento muž konečně propuštěn z vězení, ve kterém strávil dlouhých 18 měsíců.

Skutečný vrah si mezitím na své konto připsal další oběť. 12. června 1996 zmizela malá Salmo, když se svými rodiči spala před jejich domem. Její tělo bylo nalezeno nedaleko kanálu Badro.

Další oběť zmizela přímo z domu jejích rodičů. Dívka se jmenovala Shanti a bylo jí 5 let. K jejímu zmizení došlo 14. března 1997, její tělo bylo nalezeno o den později v rybníce u vesnice Parnala.

21. června 1997 následovala vražda 7leté Manju. I ona byla před smrtí znásilněna.

Jen několik dní poté policie zatkla muže jménem Shankar Kumar, který se údajně při výslechu přiznal k poslední vraždě. Fakt, že policie v té době držela ve vazbě 2 muže, proti nimž neměla žádné důkazy, opět vyvolal vlnu nevole mezi veřejností. Byly uspořádány další protesty, v některých firmách dokonce došlo ke stávkám.

8. října 1997 bylo nalezeno nahé tělo další dívky. Obětí se stala 9letá Komal. Nález tohoto těla měl za následek další vlnu protestů, ten největší se konal ve městě Bahadurgarh. Tentokrát se však nejednalo o mírumilovný protest, jako v předchozích případech. Došlo k několika výtržnostem, načež musela proti protestujícím zasáhnout policie. To však dav ještě více rozlítilo. Výsledkem bylo několik střetů mezi protestujícími a policií. Ta nakonec zahájila palbu do davu, při které zemřeli 2 mladíci a několik lidí bylo zraněno. Po těchto událostech byl několikanásobně zvýšen počet policejních hlídek v Bahadurgarhu a jeho okolí. Díky tomu téměř rok nedošlo k žádné další vraždě.

Policie nadále odmítala propustit oba muže, které zadržovala pro podezření ze spáchání některých vražd. Jeden z nich se nakonec svého propuštění ani nedožil. Ram Babu byl totiž 16. srpna 1998 zabit ve vězení. Jeden z jeho spoluvězňů jej ubil cihlou...

6. září 1998 se vrah znovu přihlásil o slovo. 9letá Aarti byla unesena, když spala v domě svých rodičů. Její tělo bylo objeveno o 3 dny později.

11. listopadu 1998 byla unesena 6letá Somani, když se vracela z čajovny patřící jejímu otci. Tentokrát však vrah udělal osudovou chybu. Odvedl totiž dívku do svého domu. Zde ji držel celou noc, během které ji dvakrát znásilnil. Somani přitom omdlela. Její únosce se domníval, že je dívka mrtvá, a tak její tělo pohodil na pole nedaleko svého domu. O 2 dny později jeden muž narazil u mostu za městem Bahadurgarh na plačící nahou holčičku. Ta si tiskla ruku mezi svá stehna, odkud krvácela. Muž se dívky zeptal na její adresu, ale děvče stále dokola opakovalo své jméno: "Somani! Somani!" Muž proto Somani odvedl na nebližší policejní stanici.

Somani uvedla, že byla unesena mužem na kole a následně byla držena celou noc v jakémsi domě. Nejdůležitější však byl fakt, že byla schopna policisty k tomuto domu dovést. Dům patřil muži jménem Satish. Když policisté zaklepali na dveře, otevřel jim jeho bratr. Ten policii nasměroval k nedaleké továrně na zpracování cínu, kde Satish pracoval. Když si jej nechali policisté předvolat, Somani v něm okamžitě poznala svého únosce. Satish byl neprodleně zatčen.

Policie zjistila, že se Satish narodil v roce 1973 a že pochází z města Ghaziabád. Už během prvních výslechů se přiznal ke všem 10 vraždám a dalším 2 znásilněním. Satish byl lékaři označen jako neurotik, rozhodně však byl schopen podstoupit soudní proces.

Po Satishově zatčení byl Shankar Kumar konečně propuštěn z vazby. Malá Somani následně obdržela peněžitou odměnu, která byla vypsána za sdělení informací, které povedou k dopadení vraha.

Satish sice před soudem svá doznání odvolal, nebylo mu to však nic platné. Soudce totiž rozhodl, že jeho doznání bylo natolik přesvědčivé, že mohlo být i tak u soudu použito. Satish tak nakonec doplatil na to, že během výslechů popisoval vraždy až příliš detailně. Satish byl uznán vinným ve všech bodech obžaloby. Soudce však zároveň uvedl, že Satishovy činy nebyly dostatečně závažné, aby mohl být odsouzen k trestu smrti. Satish byl proto odsouzen k doživotnímu trestu.

Státní zástupce se proti rozsudku několikrát odvolal, požadujíc trest smrti. Všechna odvolání však byla zamítnuta. Satish je i v současné době ve vězení, kde si odpykává svůj trest.

 

Zdroje: wikipedia.org, thesocians.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1061191
Měsíc: 12141
Den: 492