Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seisaku Nakamura

article preview

"Hluchý vrah z Hamamacu"

(Japonsko)

 

Informací o tomto vrahovi je pouhé minimum, protože většinu svých zločinů spáchal během 2. světové války a japonská vláda odmítala tisku a veřejnosti sdělovat jakékoliv informace z obavy, aby tím nebyla podkopána morálka obyvatel. O nic sdílnější nebyla ani po skončení války. Seisaku Nakamura se narodil v roce 1924 jako neslyšící. Díky tomuto handicapu se stal vyděděncem své rodiny i prakticky celé společnosti. Své neustálé odstrkování snášel s klidem a raději se uchyloval do světa své vlastní fantazie, kde byl silným a neohroženým samurajem, který všechny své utiskovatele popravoval katanou. Ve škole byl bystrým a inteligentním žákem s výborným prospěchem. Byl však samotářem a nevypěstoval si žádné sociální návyky.

Všechny své vraždy spáchal ve městě Hamamacu v japonské prefektuře Šizuoka. Nakamura později sám uvedl, že své první vraždy spáchal již 22. srpna 1938, když mu bylo pouhých 14 let. Pokusil se znásilnit dvě dívky, které se ale bránily, a tak je zavraždil. Tyto vraždy však nikdy nebyly oficiálně potvrzeny, je tedy možné, že Nakamura si vše vymyslel. 18. srpna 1941 ubodal další dívku a druhou těžce zranil. O pouhé dva dny později ubodal během jediného dne další tři lidi. Policie měla poměrně přesný popis pachatele, ale japonská vláda zakázala jakoukoliv větší policejní akci, aby veřejnost nepropadla panice. Vrah tak zůstával stále na svobodě. 27. září 1941 se Nakamura v domě své rodiny pohádal se svým bratrem. Banální hádka se záhy změnila v krvavý masakr. Nakamura popadl nůž a vrazil ho bratrovi do hrudi. V následném amoku začal kolem sebe bezmyšlenkovitě máchat a bodat nožem, neohlížeje se na to, kdo mu právě stojí v cestě. Postupně pobodal a pořezal svého otce, sestru, švagrovou a malou neteř. Je zázrak, že zraněním podlehl jen jeho bratr. Přivolané policii bylo jasné, že útočníkem byl Nakamura, protože jako jediný nebyl zraněný. On sám se však nepřiznal a rodina odmítla vypovídat ze strachu z pomsty útočníka. Nakamura tak zůstal opět na svobodě. K dalšímu útoku došlo téměř o rok později, 30. srpna 1942. Nakamura potkal na ulici mladou ženu. Tu sledoval až do jejího bytu, kde bydlela se svým manželem a třemi dětmi. Do domu se potom v noci vloupal a na ženu zaútočil. Když se ji snažil její manžel bránit, Nakamura ho ubodal. Stejný osud pak potkal i ji. Nakamura se poté přesunul do dětského pokoje, kde ubodal i dvě nejmladší děti, chlapce a dívku. Na chodbě potom narazil na nejstarší dítě, dospívající dívku. Tu odvlekl zpátky do ložnice, kde se pokusil znásilnit ji přímo mezi mrtvolami jejích rodičů. Dívka se však bránila tak urputně, že Nakamura své úsilí vzdal a raději utekl.

Nebohá dívka poskytla policii detailní popis vraha, navíc si policisté pamatovali Nakamuru jako podezřelého v případu vraždy jeho bratra. I tak byl nakonec zatčen až po více než měsíci, přesněji 12. října 1942. Nakamura se přiznal ke všem 9 vraždám a jako "bonus" se doznal i ke dvěma vraždám v roce 1938. 11. listopadu, necelý měsíc po Nakamurově zatčení, spáchal jeho otec sebevraždu. Lékaři Nakamuru uznali jako jasného šílence s hned několika závažnými poruchami osobnosti. Zároveň uvedli, že byl během vražd neodpovědný za své chování. I přesto byl v urychleném procesu uznán vinným a odsouzen k trestu smrti. Seisaku Nakamura byl oběšen 19. června 1944.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1061687
Měsíc: 12245
Den: 510