Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sheila Key LaBarreová

article preview

(USA)

 

Narodila se 4. července 1958 ve Fort Payne v Alabamě jako Sheila Kay Baileyová. Podle jejích vlastních slov byla v dětství zneužívána vlastním otcem. V roce 1976 vystudovala střední školu ve svém rodném městě. Na začátku 80. let byla hospitalizována v psychiatrické léčebně poté, co se neúspěšně pokusila o sebevraždu. Během pobytu v léčebně byla sexuálně obtěžována jedním ze sanitářů. Poprvé se vdala v roce 1981, kdy se jejím manželem stal John Baxter, který měl již dceru se svou bývalou přítelkyní. Manželství však vydrželo pouhých 6 týdnů. John zažádal o rozvod, když zjistil, že LaBarreová během jeho nepřítomnosti zavírá jeho dceru na dlouhé hodiny do skříně.

LaBarreová dlouho nesmutní a brzy se znovu vdá, tentokrát za Ronnieho Jenningse, se kterým se přestěhuje do města Chattanooga v Tennessee. Ani toto manželství není šťastné. Ronnie později uvedl, že měl několikrát takový strach o život, že raději ani nespal. Obával se, že by ho ve spánku mohla jeho manželka zavraždit nůžkami. Není divu, že i toto manželství skončí rozvodem.

V roce 1987 se LaBarreová stěhuje do Eppingu v New Hampshire. Tady odpoví na seznamovací inzerát uznávaného chiropraktika Wilfreda LaBarreho. Netrvá to dlouho a Sheila se k němu nastěhuje. A i když se nikdy nestala jeho ženou, nechá si změnit jméno na LaBarreová. Ani tento vztah však netrvá věčně, a tak si musí LaBarreová po jejich rozchodu najít náhradu. Tou se stane Wayne Ennis, za kterého se LaBarreová provdá v roce 1995. O rok později následuje rozvod, u kterého LaBarreová tvrdí, že ji Ennis bil a soustavně napadal. Kvůli tomuto svědectví má nakonec Ennis zakázáno se k LaBarreové přibližovat.

LaBarreová poté opět naváže kontakt s Wilfredem LaBarrem. Ovšem lásku za tím rozhodně nehledejte. Při jedné příležitosti musela policie zasahovat proti LaBarreové, která Wilfreda ohrožovala pistolí. I přes zákaz styku pak LaBarreová kontaktuje Wayneho Ennise, kterého požádá, aby Wilfreda LaBarreho zavraždil. Ten samozřejmě odmítne. Věc dospěje tak daleko, že se Wilfred musí obrátit na soud, který LaBarreové na jeden rok zakáže jakýkoliv pokus o kontakt s ním či jeho rodinou. V roce 1998 přibyl další důkaz, že psychický stav LaBarreové se začal povážlivě zhoršovat. Toho roku totiž LaBarreová pobodala nůžkami svého tehdejšího přítele Jamese Bracketta. Policie to však smete ze stolu s tím, že šlo o pouhou mileneckou hádku.

V roce 2000 náhle umírá Wilfred LaBarre ve věku 74 let. K překvapení všech odkázal veškerý svůj majetek LaBarreové. Ta tak zdědila jeho ordinaci, dva domy, koňskou farmu a milion dolarů v hotovosti. To samozřejmě vzbudilo podezření veřejnosti, o Wilfredově rodině ani nemluvě. Policie však Wilfredovu smrt nikdy nevyšetřovala.

LaBarreová se mezitím přestěhovala na svou nově získanou farmu. Byla však sama, což velmi špatně nesla. Rozhodla se řešit to originálním způsobem: vždy, když měla chuť "špásovat", zavolala na policii. Jednou si stěžovala na sousedy, jindy na špatně udržovanou cestu u své farmy. To však byly jen záminky, když totiž policisté dorazili, LaBarreová jim začala dělat nemravné návrhy. V několika případech jim dokonce rovnou otevřela ve spodním prádle. Svého cíle však nedosáhla. Policisté její návrhy odmítali a někteří k ní dokonce odmítali i jezdit. V roce 2002 se LaBarreová pokusila přejet svým autem Jamese Bracketta, kterého již jednou napadla nůžkami. O rok později jej poškrábala ve tváři a dokonce na něj vystřelila z pistole. James však proti ní odmítl svědčit, a tak policie nemohla LaBarreovou ani obvinit.

V té době také začala LaBarreová navštěvovat azylové domy pro bezdomovce. Nedělala to však kvůli pomoci bližním, jejím cílem bylo nalézt zde muže bez domova, kterým nabídla ubytování a práci na farmě. Navíc jim naznačila, že za jejich práci jim ochotně zaplatí i jinak než jen penězi. Čím byli tito muži méně inteligentní, tím snadněji je LaBarreová přemluvila. Žádný z nich však na její farmě nezůstal dlouho. Sousedé několikrát tyto muže viděli s krvavými šrámy po celém těle. Po pár dnech se drtivá většina z nich raději vrátila zpět na ulici. Podle výpovědí sousedů však někteří z nich jednoduše zmizeli neznámo kam.

V roce 2004 LaBarreová potká dalšího bezdomovce jménem Michael Deloge (38 let). Tento muž byl pro LaBarreovou snadný cíl, protože jeho IQ bylo na hranici mentální retardace. Netrvalo dlouho a Michael se nastěhoval na farmu. Několik svědků vidělo, jak ho LaBarreová bije. Když se Michaelova matka pokusila svého syna přemluvit, aby se z farmy odstěhoval, Michael jí poslal video, ve kterém svou matku obvinil, že jej nechala jako dítě zneužívat a oznámil jí, že s ní ukončuje jakýkoliv kontakt. Na videu je patrné, že Michael říká jen to, co mu LaBarreová nadiktovala. Michael má navíc viditelně pohmožděný obličej a spoustu škrábanců ve tváři. Jeden ze sousedů těsně poté viděl Michaela, jak se belhá po cestě k farmě. Z hlavy mu tekla krev a jedno ucho měl částečně odříznuté. Michael sousedovi řekl: "Sheila mě pobodala nůžkami." Těsně po tomto incidentu Michael rapidně zhubl. A na začátku roku 2005 zmizel, jako by se po něm zem slehla.

V únoru 2006 se LaBarreová na telefonní seznamce pozná s autistou Kennethem Countiem. Tomu sice bylo 24 let, mentálně byl však na úrovni 12letého dítěte. Kenneth se odstěhuje na farmu 14. února 2006. 17. března 2006 zaměstnanci Walmartu v Eppingu vidí LaBarreovou, jak před sebou tlačí Kennetha na invalidním vozíku. Kenneth má plno velkých šrámů na tváři a na rukou. Navíc působil vyplašeným dojmem, nebyl schopen dívat se nikomu do očí, neustále zíral do země. Jeho kůže měla navíc neobvyklou žlutozelenou barvu. LaBarreová tvrdila, že je jeho manželka a v obchodě nakoupila dva velké kanystry s naftou, které položila Kennethovi do klína.

Několik dní poté objíždí LaBarreová své sousedy a vyptává se jich, zda neviděli Kennetha. Ten prý záhadně zmizel z její farmy. V ranních hodinách 24. března 2006 zavolá LaBarreová na policii. Do telefonu pak policistům přehraje audionahrávku, kde Kennetha obviňuje z pedofilie. Kenneth vystrašeně přiznává, že je pedofil. Pak už je na pásce slyšet jen to, jak Kenneth zvrací. Druhý den policisté navštíví její farmu. Když na jejich klepání nikdo nereaguje, policisté se trošku porozhlédnou po okolí. Kousek ode dveří narazí na spálenou matraci a dva prázdné kanystry od nafty. Kousek dál ještě hoří hromada sena. Co však přitáhne pozornost policistů je to, že ze sena trčí něco, co nápadně připomíná lidskou kost. V tu chvíli se LaBarreová vrátí domů. Na otázku, čí je kost vyčnívající z hromady sena, LaBarreová odpoví: "To je kost králíka. Anebo možná nějakýho pedofila!" Pak policisty vyhodí s tím, že nemají právo prohledávat její pozemek.

25. března 2006 se tak policie vrátí s příkazem k domovní prohlídce. LaBarreová je již očekává. Má tvář pomazanou sazemi a divoce mává pistolí. Pak na policisty začne křičet: "Upálila jsem toho pedofila!" Poté ukáže na jakousi tašku ležící na zemi. V ní opravdu policisté najdou několik ohořelých lidských kostí. Na výzvu policistů pak LaBarreová pistoli odhodí a souhlasí s tím, že pojede na stanici k výslechu. Když se jí policisté zeptají, zda má u sebe ještě nějaké zbraně, LaBarreová odpoví: "Ano, mám hned dvě. Podívejte." Nato si rozepnula košili a ukázala policistům prsa.

U výslechu LaBarreová tvrdila, že Kennetha zavraždila, protože se jí přiznal, že je pedofil a narkoman. Údajně jí také vyhrožoval zabitím. Při prohlídce farmy byly nalezeny Kennethovy šaty. Na několika nožích byla nalezena lidská krev. Ta byla i na zdech a podlahách v kuchyni, obýváku, ložnici a ve dvou koupelnách. Další lidská krev byla i v jedné z van. Některé z těchto krevních skvrn byly velice staré. Po celém okolí farmy pak policie nalezla lidské kosti a zuby.

Je až neuvěřitelné, že i přes tyto důkazy byla LaBarreová propuštěna na kauci. Po svém propuštění zmizela stopem do Manchesteru v New Hampshire (za jízdu samozřejmě zaplatila sexem). Pak se přesunula do Bostonu. Policie na ni vydala zatykač až 1. dubna. Hned den na to byla LaBarreová zadržena ve městě Revere v Massachusetts. Nepomohlo jí ani to, že si obarvila vlasy a používala falešné jméno. Při dalších výsleších lehce upravila svou verzi událostí, které vedly ke smrti Kennetha Countieho. Tentokrát LaBarreová tvrdila, že se s ním rozešla poté, co se dozvěděla, že je pedofil. V noci pak spálila matraci, na které Kenneth spal. Ještě dodala, že je možné, že Kenneth nešťastnou náhodou do toho ohně spadl.

Policii se zatím podařilo zjistit, že jedna z kostí nalezených na farmě patřila Michaelovi Delogemu. Na farmě navíc byly nalezeny i jeho doklady. LaBarreová tak nakonec byla obviněna jak z vraždy Kennetha Countieho, tak z vraždy Michaela Delogeho.

Soudní proces byl zahájen 13. května 2008. Obhajoba tvrdila, že je LaBarreová nevinná z důvodu šílenství. Několik psychiatrů uvedlo, že je LaBarreová schizofrenik trpící silnými halucinacemi, kvůli kterým věřila, že její oběti jsou pedofilové. Sama LaBarreová u soudu tvrdila, že je anděl seslaný Bohem na Zemi s jediným úkolem: zabíjet pedofily. Michael Deloge zemřel proto, že byl údajně krutý k jejím králíkům. LaBarreová ho udeřila řetězem. Když ale viděla, že krvácí, se vší láskou se o něj starala. Michaelův stav se však prudce zhoršil a po 2 týdnech nakonec zemřel. Přišla i s další verzí smrti Kennetha Countieho. Tentokrát tvrdila, že ji Kenneth začal v kuchyni škrtit. Došlo k zápasu, během kterého se nějakým záhadným způsobem dostali až do koupelny v patře. Tam Kenneth uklouzl a udeřil se do hlavy. LaBarreová mu okamžitě poskytla první pomoc, ale vše bylo marné, Kenneth nakonec zemřel. Jeho tělo pak LaBarreová spálila podle jakéhosi indiánského obřadu. Psychiatři obžaloby na druhou stranu tvrdili, že LaBarreová je naprosto zdravá, pouze jde o osobu se silnými sadistickými sklony. Podle těchto lékařů je historka o pomstě na pedofilech čirým nesmyslem, kterým si LaBarreová maximálně omlouvá své chování. Oba muži nezemřeli kvůli nešťastným náhodám, ale LaBarreová je soustavně týrala a nakonec je buďto ubila nebo ubodala nůžkami. Navíc si byla plně vědoma dopadu svých činů, když se pokoušela systematicky zbavovat důkazů. V závěru jejich zprávy stojí: "Tato žena není šílená, ale sadistická. Zesměšňovala, mučila a zavraždila tyto muže, aby ukojila svou sexuální touhu. Nic víc za tím není."

Porota nakonec dala za pravdu obžalobě. 20. června 2008 tak byla LaBarreová odsouzena ke dvěma doživotním trestům bez možnosti podmínečného propuštění. Dodnes není jasné, kolik obětí má vlastně na svědomí, a je nanejvýš pravděpodobné, že se to nikdy nedozvíme. Mimo podezření, že zavraždila i Wilfreda LaBarreho, je tu také fakt, že byly na její farmě nalezeny kosti dalších 3 mužů, jejichž identita stále zůstává neznámá. I v roce 2020 si Shiela LaBarreová odpykává svůj trest. Je jí 62 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, HellBeast.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1058573
Měsíc: 12594
Den: 667