Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škrtič z I-70

article preview

(USA)

 

Silnice I-70 je dlouhá téměř 3 500 km a protíná hned několik států, od Utahu až po Montanu. Jedním z nich je Indiana, kde silnice jen těsně míjí její hlavní město Indianapolis. A právě zde došlo v 80. a 90. letech 20. století k dodnes nevyřešené sérii vražd, jejíž oběti byly vždy nalezeny v těsné blízkosti I-70. Vrah si jako oběti vybíral mladíky a muže ve věku 14 - 42 let, které nalákal do svého auta, kde je později uškrtil.

První obětí se stal teprve 15letý prostitut Michael Petree. Ten byl pohřešován od 7. června 1980. Od té doby byl ještě několikrát spatřen v autě s jakýmsi neznámým mužem. Jeho nahé tělo bylo nalezeno 16. června 1980 pohozené u silnice I-70 v Hamilton County v Indianě. Podle patologa byl mladík uškrcen.

V červenci 1982 bylo ve Weasel Creek nalezeno polonahé tělo Maurice Taylora (23 let). Patolog tentokrát nebyl schopen určit přesnou příčinu smrti, podle jeho názoru je však nanejvýš pravděpodobné, že i on byl uškrcen. Maurice byl bezdomovec, který několik posledních měsíců přespával v kotelně jednoho z domů v Indianapolisu. Aby si vydělal alespoň nějaké peníze, čas od času obcházel homosexuální bary, kde nabízel sexuální služby.

Delvoyd Lee Baker (14 let) byl naposled viděn 2. října 1982, kdy v centru Indianapolisu nastoupil do dodávky řízené mladým bělochem. O několik dní později bylo jeho polonahé tělo nalezeno v Hamilton County. Jeho rodiče uvedli, že v den jeho zmizení jim večer zatelefonoval s tím, že se zpozdí, protože chce jít do kina. To působilo podezřele, protože u sebe neměl žádné peníze. Podle výpovědi jednoho z jeho přátel se Delvoyd běžně prodával za 20 - 23 dolarů za noc v místních homosexuálních barech. Někteří vyšetřovatelé byli toho názoru, že vraždu tohoto chlapce měl na svědomí jiný vrah. Poukazovali zejména na to, že Delvoyd byl mladší než ostatní oběti a také na to, že ostatní zavraždění byli běloši, zatímco Delvoyd byl černoch.

Na konci roku 1982 byl v Indianapolisu zatčen 47letý Duncan Patterson, který byl obviněn z pohlavního zneužívání malých chlapců. Těsně poté se na policii obrátil jeden z kamarádů zavražděného Delvoyda Bakera. Ten uvedl, že v den Delvoydova zmizení viděl, jak chlapec nastupuje do Pattersonova auta. Patterson u výslechu přiznal, že Delvoydovi zaplatil 20 dolarů za orální sex, načež společně odjeli do nedalekého hotelu. Poté chlapce odvezl před veřejnou knihovnu, kde Delvoyd vystoupil a dal se do hovoru s neznámým mužem, do jehož auta po chvíli nastoupil. Tuto výpověď později potvrdil i jeden ze svědků. Patterson se poté podrobil testu na detektoru lži, kterým bez problémů prošel. Díky tomu tak nakonec nebyl obviněn z vraždy Delvoyda Bakera.

28. května 1983 zmizel Michael Andrew Riley (22 let) poté, co opustil porno kino pro homosexuály. Naposled byl viděn, jak před kinem mluví s neznámým mužem, se kterým později odešel pryč. Michaelovo nahé tělo bylo nalezeno 5. června v příkopu u silnice I-70 v Hancock County. Patolog uvedl, že byl mladík uškrcen, pravděpodobně ručníkem.

Policie se poté rozhodla rozšířit seznam možných obětí o další 4 jména. Jednalo se o vraždy Garyho Davise (25 let), Dennise Brotzgeho (27 let), Johna Roache (21 let) a Daniela McNeiveho (22 let). Všichni byli homosexuálové, kteří hojně navštěvovali bary pro homosexuály a byli zavražděni v okolí Indianapolisu mezi srpnem 1981 a květnem 1983. Když se o něco později do vyšetřování vložila FBI, tyto oběti byly ze seznamu vyškrtnuty. Podle profilu možného pachatele byl vrah těchto 4 mužů běloch ve věku 20 - 30 let, který vykonával špatně placenou práci. Podle tohoto profilu se jednalo o muže sportovní postavy. Byl to latentní homosexuál, který však na veřejnosti dával ostentativně najevo svou nenávist k homosexuálům. "Škrtič z I-70" měl být podle FBI obézní běloch ve věku asi 45 let, který je uznávaný komunitou a vykonává dobře placenou práci. Je dost dobře možné, že je ženatý, ale jeho manželství zřejmě nefunguje. Na vině měla být jeho záliba v mladých chlapcích. Pachatel se za svou homosexualitu nenávidí a trpí neustálým strachem, že se o ní dozví jeho okolí.

7. května 1985 zmizel Eric Allen Roettger (17 let), který toho dne odešel z domu svých rodičů, aby podstoupil několik pracovních pohovorů. Ani na jeden z nich však nedorazil. Několik svědků jej vidělo na autobusové zastávce, kde nastoupil do auta řízeného neznámým mužem. O několik dní později bylo Ericovo polonahé tělo nalezeno až v Preble County v Ohiu. Mladík byl uškrcen provazem a na jeho levém rameni byla nalezena relativně čerstvá popálenina.

Nedaleko města Eaton v Ohiu bylo v srpnu 1986 nalezeno tělo Michaela Allena Glenna (29 let). Tento mladík odešel od své rodiny a žil sám v přívěsu. Není proto jisté, kdy vlastně zmizel. Michael byl nalezen pouze ve spodním prádle se zřetelnými stopami od škrcení, které byly pravděpodobně způsobeny provazem.

Několik vyšetřovatelů v té době přišlo s teorií, že některé z vražd "Škrtiče z I-70" mohl spáchat sériový vrah Larry Eyler, který v té době čekal na popravu v cele smrti. Eyler však používal nůž, což se neslučovalo s modus operandi "Škrtiče". Přesto mnozí poukazovali hned na několik podobností. Oba vrazi útočili na homosexuály. A je pravda, že i Eyler těla svých obětí zanechával nedaleko silnic. Jeho babička navíc žila v Indianě, což mělo naznačovat, že mohl spáchat některé z vražd na I-70. Eyler se své popravy nedožil, protože v roce 1994 zemřel na komplikace způsobené onemocněním AIDS.  Po Eylerově smrti zveřejnil jeho právník Eylerovo ručně psané doznání. V něm se Eyler přiznal k vraždám 21 mladíků, které spáchal mezi lety 1982 a 1984. Byly mezi nimi i vraždy Johna Roache a Daniela McNeiveho. V seznamu obětí však nefigurovalo jediné jméno úzce spojené se "Škrtičem z I-70".

15. října 1987 odešel James Robbins (21 let) z domu svých rodičů v Indianapolisu. O 2 dny později bylo jeho nahé tělo nalezeno v příkopu u I-70 v Shelby County. Na policii se obrátili 2 svědci. Jejich svědectví si však vzájemně odporovala. Jeden z mužů tvrdil, že nedaleko místa nálezu těla viděl červený Jeep Renegade, druhý svědek uvedl, že to byl Chevrolet Blazer.

Další obětí "Škrtiče" se stal Jean Paul Talbot, jehož tělo bylo v květnu 1989 nalezeno nedaleko potoka v Defiance County v Ohiu. I Jean Paul byl uškrcen.

V srpnu 1989 bylo v Preble County nalezeno tělo Stevena L. Elliota (26 let). Muž byl oblečen pouze do spodního prádla. Jako příčina jeho smrti bylo určeno uškrcení, pravděpodobně provazem. Podle mužova otce se Elliot se svou rodinou nestýkal a živil se prostitucí. Údajně byl také závislý na alkoholu.

V srpnu 1990 odešel Clay Russell Boatman (32 let) ze svého bytu. Měl v úmyslu navštívit nedaleký bar pro homosexuály. S největší pravděpodobností však na toto místo nikdy nedorazil. Jeho tělo bylo nalezeno v příkopu u I-70 nedaleko města Eaton v Ohiu. I Clay byl uškrcen.

Přibližně ve stejné době zmizel i Thomas Clevenger (19 let) z Indianapolisu. Jeho polonahé tělo bylo nalezeno na nepoužívané železniční trati nedaleko Greenville v Ohiu. Thomas měl hned několik zápisů v trestním rejstříku, včetně napadení, kterého se dopustil už na základní škole. Rovněž byl závislý na alkoholu. Thomas byl mentálně postižený, díky čemuž se nikdy pořádně nenaučil číst a psát.  Krátce před svou smrtí se začal živit prostitucí, což však jeho rodina kategoricky popírala.

Poslední obětí "Škrtiče z I-70" se stal Otto Gary Becker (42 let), jehož tělo bylo 7. října 1991 nalezeno nedaleko I-70 v Henry County v Indianě. Několik svědků uvedlo, že viděli Ottu v autě se dvěma neznámými muži. Policisté těmto svědkům ukázali fotografie několika kriminálníků, kteří byli odsouzeni za únos či vraždu. Podle svědků však mezi nimi nebyl ani jeden z mužů, které viděli v autě s Ottou Beckerem.

Nový podezřelý se objevil v únoru 1998, kdy jeden obyvatel Indianapolisu uvedl, že muž, který byl viděn ve společnosti zavražděného Michaela Rileyho, byl ve skutečnosti sériový vrah Herb Baumeister. Ten byl zatčen poté, co byla v roce 1996 na jeho pozemku nalezena těla nejméně 8 pohřešovaných mužů. K většině vražd navíc došlo v Indianě. Podle této teorie se přestal Baumeister zbavovat těl svých obětí podél I-70 poté, co si koupil pozemek ve Westfieldu. Těla pak pohřbíval právě zde. Teorie je to jistě zajímavá, jenže neexistuje jediný důkaz, který by Baumeistera spojoval s vraždami "Škrtiče". Sám Baumeister se k této teorii nemohl vyjádřit, protože už v roce 1996 spáchal sebevraždu.

Případ "Škrtiče z I-70" tak zůstává do dnešního dne nevyřešený.

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 13
Celkem: 1059124
Měsíc: 12657
Den: 499