Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sonya Caleffiová

article preview

(Itálie)

 

Caleffiová se narodila 21. července 1970 v italském městě Como. Jako dítě byla velmi tichá a plachá, s velmi dobrým školním prospěchem. Od 15 let však začala trpět depresemi a mentální anorexií. V roce 1993 se provdala za jakéhosi tesaře, manželství však po roce skončilo rozvodem. Caleffiová se poté seznámila s radiologem z Taverneria, ke kterému se nakonec i nastěhovala. Celé dny však seděla zavřená v domě, což jen prohlubovalo její deprese. Vše vyvrcholilo v roce 2002, kdy cíleně najela svým autem do zdi. V následujících 2 letech se o sebevraždu pokusila ještě dvakrát.

Od roku 2000 vystřídala několik nemocnic, ve kterých pracovala jako zdravotní sestřička. Od září do listopadu 2003 byla zaměstnána na oddělení interní medicíny v nemocnici Sv. Anny v Comu, kde během tohoto období zemřelo 8 pacientů. Její další zastávkou byla nemocnice ve městě Lecco. Během necelých 2 měsíců od nástupu Caleffiové, zemřelo na oddělení 22 pacientů, z toho 18 při její směně. Několik dalších se naštěstí podařilo zachránit. A byla to vždy Caleffiová, která upozornila lékaře na náhlé zhoršení zdravotního stavu těchto pacientů. Ředitel nemocnice nemohl něco podobného ignorovat a rozhodl se informovat policii.

Caleffiová byla zatčena 15. prosince 2004. Téměř okamžitě se přiznala k vraždám 6 pacientů. Uvedla, že jim injekcí vpouštěla kyslík do krevního oběhu, kvůli čemuž pacienti zemřeli na vzduchovou embolii. Caleffiová při výsleších uvedla: "Nechtěla jsem těm lidem ublížit. Cítila jsem se tak nedoceněná! Ale když jsem to udělala a šla informovat lékaře, konečně jsem se cítila jako důležitý člověk! A líbilo se mi, jak všichni kvůli mě spěchají, aby ty lidi zachránili. Těch pacientů je mi ale líto."

10. března 2005 Caleffiová své přiznání odvolala a uvedla, že si pamatuje pouze smrt poslední pacientky Marie Cristinové (99 let). A ani zde si údajně není jistá, zda je za její smrt odpovědná. Ten stejný rok lékaři rozhodli, že Caleffiová je schopna podstoupit soudní proces.

Caleffiová byla nakonec obžalována z vražd 12 pacientů v Leccu a 3 v Comu. U soudu uvedla: "Je mi vše moc líto a prosím o odpuštění! Opravdu jsem nechtěla, aby ti lidé umřeli!" Na porotu i soudce tato slova evidentně zapůsobila, protože Caleffiová byla 14. prosince 2007 uznána vinnou "pouze" z 5 vražd a odsouzena ke 20 letům ve vězení. Tento rozsudek se setkal s obrovskou nevolí ze strany státního zástupce i rodin obětí. Nicméně, odvolací soud rozsudek potvrdil. Sonya Caleffiová si však neodpykala ani oněch 20 let. 1. října 2018 byla za dobré chování podmínečně propuštěna. Na svobodě je dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, unknownmisandry.blogspot.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1058836
Měsíc: 12610
Den: 623