Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stephen Oladimeji K. Akinmurele

article preview

(Velká Británie)

 

Stephen Oladimeji K. Akinmurele se narodil 16. března 1978 v Nigérii. Není jasné, kdy se dostal do Velké Británie. Jisté je jen to, že trpěl blíže nespecifikovanou duševní poruchou a během celého života pociťoval patologickou nenávist ke starším lidem, ke kterým se choval násilně již od svých 11 let. Jeho prvními oběťmi se na konci roku 1995 stal manželský pár Eric (77 let) a Joan (74 let) Boardmanovi. Ty napadl v jejich domě v Blackpoolu a obuškem je ubil k smrti. Vražedná zbraň byla později nalezena pod tělem zavražděného Erica Boardmana. Asi o 5 dní později zavraždil seniorku Jemmimah Cargillovou (75 let), kterou rovněž zabil v jejím domě. V únoru 1996 Akinmurele založil požár v domě v Ballasalla na ostrově Man. Při požáru zemřela Dorothy Harrisová (68 let). O pár dní později jen kousek odtud zavraždí stejným způsobem Marjorie Ashtonovou (72 let).

Na základě otisků prstů, které byly nalezeny na obušku, kterým byli zavraždění manželé Boardmanovi, byl nakonec Akinmurele zatčen 1. listopadu 1998. Jeho tehdejší přítelkyně Amanda Fitchová policii varovala, že Akinmurele má silné sebevražedné tendence a že dokáže být sám sobě nebezpečný. To se nakonec potvrdilo. V srpnu 1999 se Akinmurele předávkoval léky, ale byl včas převezen do nemocnice. Zde lékařům tvrdil, že ho pronásledují duše jeho obětí. Během hospitalizace byl u něj nalezen naostřený kartáček na zuby. Akinmurele později přiznal, že měl v úmyslu utéct a vzít zdravotní sestřičku jako rukojmí.

28. srpna 1999 (pár dní poté co byl opět převezen do vězení a jen pár týdnů před začátkem soudního procesu) se Stephen Akinmurele oběsil ve své cele. V dopise na rozloučenou, určeném jeho matce, se přiznává ke všem svým vraždám. Jako důvod sebevraždy uvádí: "Už nemůžu dál žít s tím neustálým nutkáním vraždit. Vím, že to není správné, ale nemůžu se toho zbavit. Nemůžu jít dál po cestě, o které vím, že je špatná. Ale vím, že kdybych dostal příležitost, tak zabiju znovu. Už nechci žít s pocitem, že jsem šílený. Proto musím říct všem sbohem." V dopise se dále přiznává k dalším třem vraždám mladších lidí. Tomuto doznání však policie příliš nevěří, podle nich jde jen o snahu zakrýt fakt, že všechny jeho oběti byly starší lidé.

 

Zdroje: wikipedia.org, BBC News

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1060738
Měsíc: 12084
Den: 455