Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sulejman Aktaş

article preview

"Hřebíkový vrah"

(Turecko)

 

Aktaş se narodil v malé vesnici Çambaşi v Turecku. Velkou část života pracoval v elektrárně ve městě Denizli. Během práce byl jednou zasažen vysokým napětím, což podle některých mělo velký vliv na jeho pozdější změnu chování. Svou první vraždu spáchal v roce 1986, kdy zavraždil superintendanta Nuriho Keskina ve městě Altamya. Krátce poté byl zatčen. Byl uznán neodpovědným za své chování a poslán do psychiatrické léčebny ve městě Manisa. Zde strávil další 3 roky, než byl v roce 1989 propuštěn. Aktaş se poté vrátil do Çambaşi.

A bylo to právě v jeho rodné vesnici, kde v roce 1994 spáchal další 4 vraždy. Jeho oběťmi se staly dva manželské páry: Ayşe (65 let) a Ismail (66 let) Güneşovi a Rukiye a Ramazan (78 let) Kocatepeovi. Všechny své oběti Aktaş uškrtil a posmrtně jim do hlavy a do očí zatloukl několik hřebíků. Později toto své chováni vysvětloval slovy: "Nesnáším hřebíky. Proto jsem je zatloukal lidem do hlav." Díky této své "zálibě" také Aktaş získal svou přezdívku.

Nepodařilo se mi zjistit, kdy přesně byl Aktaş dopaden, nicméně po jeho zatčení mu byla diagnostikována paranoidní schizofrenie, díky čemuž byl opět poslán do psychiatrické léčebny. Z té se mu sice podařilo utéct, ale naštěstí byl velmi záhy znovu dopaden na autobusové zastávce. 28. května 2008 Aktaş v léčebně napadl usvědčeného vraha dětí Ömera Yilmaze. Zuřivě ho bil kamenem do hlavy a způsobil mu poměrně závažné zranění. Yilmaz nicméně tento útok přežil, třebaže musel podstoupit operativní zákrok. Po tomto útoku zažádal jiný vrah dětí Ayhan Kartal o okamžité přeložení na jiné oddělení, protože měl z Aktaşe strach (je paradoxní, že mu sice vedení léčebny vyhovělo, ale těsně po svém přeložení byl Kartal ubodán dvěma spoluvězni). Sulejman Aktaş je podle posledních informací nadále držen za zdmi psychiatrické léčebny.

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1058843
Měsíc: 12611
Den: 622