Jdi na obsah Jdi na menu
 


Terri Rachalsová

article preview

"Anděl smrti"

(USA)

 

Na konci listopadu 1985 bylo vedení nemocnice Phoebe Putney Hospital v Albany v Georgii vyděšeno nenadálým nárůstem případů srdečních zástav na jednotce intenzivní péče. Od října došlo právě kvůli zástavě srdce dokonce k úmrtí 6 pacientů. U všech těchto pacientů byly nařízeny pitvy. Při nich bylo odhaleno, že příčinou srdečních zástav byly aplikace injekcí s chloridem draselným. Seznam obětí byl následující:

19. října 1985 - Milton Lucas (68 let).

7. listopadu 1985 - Minnie Houcková (58 let).

10. listopadu 1985 - Joe Irwin (36 let).

15. listopadu 1985 - Roger Parker (36 let). Tomu byl chlorid draselný podán dokonce čtyřikrát.

24. listopadu 1985 - Andrew Daniels (73 let), nejstarší oběť.

26. listopadu 1985 - Norris Morgan (3 roky), nejmladší oběť.

Dále tu byli pacienti, u kterých došlo k nenadálé zástavě srdce, ale které se podařilo zachránit. Byli to: Sam Bentley, George Whiting, Frances Freemanová a Jack Stephens. Okamžitě byla informována policie, která začala prošetřovat nemocniční personál. Během této doby, konkrétně 21. prosince 1985, zemřel na zástavu srdce další pacient, hospitalizovaný vězeň Lee Creech (26 let). Na jeho těle bylo nalezeno dokonce 6 vpichů po aplikaci injekce chloridu draselného.

V březnu 1986 se pozornost policie přesunula ke zdravotní sestře Terri Rachalsové (celým jménem Terri Eden Maples Rachalsová, narozena 1961). Ta se za stálého dohledu a neustálých otázek policie 13. března 1986 přiznala k tomu, že 5 pacientům podala smrtící injekci chloridu draselného, přičemž 3 pacienti poté zemřeli. Sama Rachalsová řekla: "Vždycky jsem se cítila jako člověk druhé kategorie. Ale celý život jsem toužila po moci a kontrole. A tady se mi jí konečně dostalo. Já jsem určovala, kdo zemře a kdo bude žít. Konečně jsem měla nad někým moc a nebyla jen bezvýznamná nula."

25. března 1986 byla Rachalsová obviněna z 6 vražd a 20 injekčních aplikací chloridu draselného s úmyslem usmrtit dalších 9 pacientů. Během soudu však Rachalsová své přiznání odvolala a tvrdila, že si z té doby nic nepamatuje, protože trpí výpadky paměti. Podle psychiatrů trpěla i silnými depresemi a několikanásobnou poruchou osobnosti. 26. září 1986 byla shledána vinnou z úmyslné aplikace injekce chloridu draselného jednomu pacientovi, kterému se podařilo přežít. Vzhledem k jejímu duševnímu stavu však byla uznána neodpovědnou za své chování. Byl jí vyměřen trest odnětí svobody na 17 let. V ostatních případech byla obvinění zproštěna. Sám soudce uvedl, že není nejmenších pochyb, že byla vinna i v těchto případech (včetně smrti 6 pacientů), ale bez jejího doznání neměla obžaloba k dispozici dostatek důkazů. Terri Rachalsová si odseděla celý svůj trest a 1. dubna 2003 byla propuštěna na svobodu.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1058815
Měsíc: 12610
Den: 633