Jdi na obsah Jdi na menu
 


Terry Peder Rasmussen

article preview

"Chameleon Killer"

(USA)

 

Životopis

Rasmussen se narodil 23. prosince 1943 v coloradském Denveru, vyrůstal však v Arizoně. Střední školu navštěvoval ve Phoenixu, studia předčasně ukončil v roce 1960. O rok později nastoupil k námořnictvu, odkud byl v roce 1967 propuštěn. V roce 1969 se oženil a zplodil 4 děti. S rodinou žil střídavě ve Phoenixu a v Kalifornii. Manželka i s dětmi jej opustila v roce 1975, když byl zatčen za napadení. V roce 1978 se rozvedli. V několika příštích letech žil Rasmussen hned v několika státech, než se na konci 70. let usadil ve městě Manchester v New Hampshire. Často střídal zaměstnání, nejčastěji ovšem pracoval jako elektrikář pro různé naftové a plynárenské společnosti. Během této doby vystupoval pod mnoha falešnými jmény, nejčastěji jako Robert Evans. Během 80. let byl několikrát zatčen za falšování podpisů na výplatních šecích a za různé krádeže. V té době byla v jeho záznamech uvedena jako jeho manželka jakási Elizabeth Evansová. Nikdy se však nepodařilo zjistit, zda tato žena vůbec existovala.

 

Série vražd

23. listopadu 1978 - Marlyse Elizabeth Honeychurchová (24 let) toho dne navštívila svou matku v La Puente v Kalifornii. Doprovod jí dělaly i její dcery Marie Elizabeth (6 let) a Sarah Lynn (1 rok) a také její přítel Robert Evans. Což nebyl nikdo jiný než Rasmussen. Marlyse chtěla využít oslavy Dne díkůvzdání, aby rodině představila svého nového přítele. Její matka však z Rasmussena nebyla nijak nadšená, což dala jasně najevo. Následovala hádka, po které Marlyse i s dětmi a Rasmussenem odešla. Od té doby je nikdo z příbuzných neviděl. Co se s Marlyse a jejími dětmi stalo, se podařilo zjistit až v roce 2019...

Rasmussen si mezitím našel novou přítelkyni - Denise Beaudinovou. Ta zmizela těsně po Díkůvzdání 1981. Společně s ní zmizela i její 6měsíční dcera. O pár let později se v Kalifornii objevil muž jménem Gordon Jenson, který žil se svou asi 4letou dcerou Lisou v obytném přívěsu. Ta se spřátelila s bezdětným manželským párem, který bydlel nedaleko od nich. Manželé začali mít podezření, že Lisa je svým otcem zneužívána. Když si s ním o tom chtěli promluvit, Jenson jim bez okolků nabídl, že mohou jeho dceru adoptovat. Manželský pár souhlasil a rozhodl se vzít Lisu na dvoutýdenní výlet s tím, že po svém návratu oficiálně zažádá o její adopci. Když se však z výletu vrátili, Jenson byl pryč i se svým přívěsem. Lisa tak nakonec musela být předána do péče státu. Opět trvalo několik dlouhých let, než se podařilo zjistit, že "Jenson" byl ve skutečnosti Rasmussen a Lisa je pohřešovaná dcera Denise Beaudinové. Testy DNA zároveň odhalily, že rozhodně nebyla Rasmussenovou dcerou. Lisa svou skutečnou rodinu poznala až ve svých 22 letech, kdy se podařilo dohledat jejího dědečka. Osud její matky zůstává dodnes záhadou. Denise Beuadinová je pohřešována dodnes.

Listopad 1985 - V Bear Brook State Park v New Hampshire byly ve zrezivělém barelu nalezeny lidské kosti. Podle policejních lékařů se jednalo o ženu a dítě ženského pohlaví, které zemřely na následky úderu tupým předmětem do hlavy. Identita obětí nemohla být stanovena. O 15 let později byl nedaleko od místa prvního nálezu objeven další barel. I v něm byly nalezeny lidské kosti, které tentokrát patřily dvěma dětem, přesněji děvčatům. I ony zemřely po úderu tupým předmětem do hlavy. Identita těchto dětí také zůstala na dlouhou dobu neznámá.

Červen 2002 - Přibližně v této době zmizela Eunsoon Junová z Richmondu v Kalifornii. Ta už delší dobu chodila s mužem jménem Larry Vanner. V roce 2001 se za něj dokonce neoficiálně provdala. Poté, co Eunsoon zmizela, police se rozhodla prohledat její dům. Během prohlídky narazili policisté na obrovskou hromadu steliva pro kočky uloženou ve sklepě. Když hromadu odhrnuli, se zděšením zjistili, že je v ní zahrabána lidská noha. Nakonec byly pod touto hromadou nalezeny i další části těla pohřešované Eunsoon Junové. Lékař určil jasnou příčinu smrti: úder tupým předmětem do hlavy. Policistům se také podařilo zjistit, že přítel zavražděné byl viděn, jak v nedalekém zverimexu kupuje 10 pytlů steliva pro kočky.

 

Zatčení a soud

V listopadu 2002 byl Larry Vanner zatčen a obviněn z vraždy své přítelkyně Eunsoon Junové. Obviněný se přiznal jak k vraždě, tak i k rozčtvrcení těla své oběti. Díky tomu, že s vyšetřovateli spolupracoval a přiznal vinu, byl nakonec odsouzen k pouhým 15 letům vězení. Ani tento trest si však neodpykal celý. 28. prosince 2010 zemřel ve vězeňské nemocnici. Podlehl kombinaci rakoviny plic a akutního zápalu plic.

Policie věděla, že Vanner používal mnoho falešných jmen. Ale teprve v roce 2017 se jim podařilo zjistit, že jeho pravé jméno bylo Terry Rasmussen, což potvrdily i testy DNA, kdy byl Rasmussenův vzorek porovnán se vzorkem DNA jeho dětí.

V červnu 2019 se díky testům DNA konečně podařilo identifikovat i oběti z barelů nalezených v Bear Brook State Park. Pozůstatky nalezené v roce 1985 patřily Marlyse Honeychurchové a její dceři Marii. Podle policejního lékaře byly zabity asi 2 roky po osudné oslavě Dne díkůvzdání. Marlyse tedy bylo v době její smrti 26 let, Marii pak 8 let. Barel nalezený v roce 2000 obsahoval kosterní pozůstatky druhé Marlysiny dcery Sarah, která podle lékařů zemřela ve věku 3 let. V listopadu 2019 tak mohla být konečně Marlyse společně se svými dcerami řádně pohřbena. Identitu druhého dítěte nalezeného ve stejném barelu jako Sarah, se nikdy nepodařilo zjistit. Testy DNA však určily, že se jednalo o Rasmussenovu biologickou dceru ve věku 2 - 4 let. Kdo byla její matka, je dodnes záhadou. Vyšetřovatelé tomuto dítěti začali říkat "Angel".

Nikdo z vyšetřovatelů nepochybuje o tom, že životy těchto lidí měl na svědomí právě Rasmussen. Zůstává však velké množství otazníků. Kdo byla jeho dcera? A co její matka? Policie je přesvědčena o tom, že ať byla dívčinou matkou jakákoliv žena, Rasmussen ji zavraždil.

Rasmussen je podezřelý i ze spáchání několika dalších vražd. V dubnu 1980 zmizela v Manchesteru 14letá Laureen Rahnová, která žila jen 2 km od místa, kde tehdy bydlel Rasmussen. Laureen je pohřešována dodnes. Další pohřešovaná žena jménem Denise Daneaultová (25 let) žila dokonce ve stejné ulici jako Rasmussen. Ani Denise se nikdy nepodařilo najít. V listopadu 1995 bylo v San Joaquin County v Kalifornii nalezeno tělo neznámé ženy, které bylo nacpané do vyhozené ledničky. Policejní lékař uvedl, že žena zemřela po úderu tupým předmětem do hlavy. V ledničce byla navíc nalezena krabice od mléka. Šlo o značku, která byla dodávána pouze do oblasti, ve které tehdy žil Rasmussen.

A je tu ještě jedna věc. Vzpomínáte si na Lisu, dceru pohřešované Denise Beaudinové, o které Rasmussen tvrdil, že je jejím otcem? Ta v roce 1986 uvedla, že s ní a Rasmussenem žilo i několik jejích sourozenců. Ti však údajně zemřeli. Znamená to, že Rasmussen zabil i další své děti? V tomto případě platí, že otázek je mnohem více než uspokojivých odpovědí...

 

Zdroje: wikipedia.org, abcnews.go.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1050093
Měsíc: 16616
Den: 407