Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thierry Paulin

article preview

"Monstrum z Montmartru"

(Francie)

 

Životopis

Thierry Paulin se narodil 28. listopadu 1963 ve městě Fort-de-France na ostrově Martinik. Jeho matka byla teprve teenager, otec po jeho narození odletěl do Francie s tím, že se o něj odmítal starat. Paulina tak vychovávala babička z otcovy strany. Ta si na něj však málokdy udělala čas. V jeho 10 letech se Paulin odstěhoval ke své (v té době již provdané matce). Zde měl velký problém vycházet se svými nevlastními sourozenci, ke kterým se choval velmi agresivně a násilně. Proto byl nakonec poslán do Francie za svým otcem. Ten svolil jen proto, aby se tím vyhnul placení alimentů.

Paulin měl ve škole velice špatný prospěch, navíc jako míšenec si mezi bílými spolužáky nenašel mnoho přátel. Střední školu nikdy nedokončil a v 17 letech vstoupil do armády, kde sloužil jako parašutista. I zde se však setkal s pohrdáním a posměšky, jednak kvůli barvě pleti a jednak kvůli své homosexualitě. 14. listopadu 1982 v obchodě s potravinami okradl jednu starší ženu, které vyhrožoval nožem. Majitel obchodu ho však znal a díky jeho svědectví byl Paulin velmi brzy zatčen. V červnu 1983 dostal za toto přepadení 2letou podmínku a byl okamžitě vyloučen z armády.

V roce 1984 se Paulin přestěhoval ke své matce na předměstí Paříže. Zároveň začal pracovat jako číšník v baru proslaveném svými travesti show. I sám Paulin zde brzy začal vystupovat. Na jedno ze svých představení pozval i svou matku, ta však po pár sekundách zhnuseně odešla. V tomto baru se také Paulin setkal s Jeanem-Thierrym Mathurinem, do kterého se brzy zamiloval. Mathurin byl silně drogově závislý a Paulin této "vášni" podlehl také. Dokonce sám začal drogy prodávat. Kvůli tomu byl Paulin několikrát zatčen.

 

Série vražd

5. října 1984 byly v Paříži napadeny dvě starší ženy. Germaine Petitotové (91 let) se podařilo přežít, ale nedokázala popsat pachatele. To Anna Barbier-Ponthusová (83 let) takové štěstí neměla, když byla nalezena mrtvá ve svém bytě. Byla brutálně zbita a nakonec udušena polštářem. Z jejího bytu navíc zmizelo 300 franků.

Následovaly další vraždy:

9. října 1984 - Suzanne Foucaultová (89 let)

4. listopadu 1984 - Paule Victorová (77 let)

5. listopadu 1984 - Ioana Seicarescová (71 let)

6. listopadu 1984 - Jeanne Lorentová (82 let)

7. listopadu 1984 - Alice Partoucheová (84 let)

8. listopadu 1984 - Marie Choyová (80 let)

9. listopadu 1984 - Marie Cifre-Valleová (75 let)

Pachatel byl přitom velice brutální. Některé oběti byly udušeny igelitovým sáčkem přetaženým přes jejich hlavy, jiné byly ubity k smrti. Jindy vrah své oběti ubodal nožem, v jednom případě měla oběť v těle 60 bodných ran a byla téměř přepůlena vedví. Některé oběti byly pro změnu uškrceny. Jedna z obětí byla dokonce přinucena vypít čistič odpadu. Všechny oběti byly okradeny. Policie na několika místech vražd nalezla vrahovy otisky prstů.

Paulin si mezitím se svým milencem užíval života, který byl plný divokých večírků, alkoholu a kokainu. Na konci listopadu se Paulin rozhodl vzít svého milence na pár měsíců ke svému otci. Paulinův otec však Mathurina nenáviděl, díky čemuž mezi ním a Paulinem došlo k několika rvačkám. Vše nakonec vyvrcholilo Paulinovým a Mathurinovým rozchodem. Paulin se poté pokusil otevřít svůj vlastní kabaret s travesti show, ale na podzim 1985 byl nucen podnik zavřít a definitivně se vrátil do Paříže.

Od 20. prosince 1985 do 14. června 1986 došlo v Paříži k další vlně vražd straších žen. Seznam obětí:

20. prosince 1985 - Estelle Donjouxová (91 let)

4. ledna 1986 - Andrée Ladamová (77 let)

9. ledna 1986 - Yvonne Couronneová (83 let) a Françoise Vendômeová (83 let)

12. ledna 1986 - Marjem Jurblumová (81 let)

15. ledna 1986 - Yvonne Schaibléová (77 let)

31. ledna 1986 - Virginie Labretteová (76 let)

14. června 1986 - Ludmillia Libermanová (85 let)

Vrah však byl tentokrát podstatně méně brutální. I v tomto případě byly oběti okradeny. A i tentokrát po sobě vrah zanechal otisky prstů, což policii usvědčilo v tom, že jde o stejného pachatele jako v případě vražd z roku 1984. Na Montmartru mezitím zavládla panika. Starší ženy chodily ven zásadně ve skupinách, po západu slunce nevycházely vůbec.

Na podzim 1986 Pauline napadl baseballovou pálkou svého drogového dealera. Ten ani na chvíli nezaváhal a Pulina udal. Paulin byl za tento útok odsouzen k 16 měsícům ve vězení. Těsně po svém propuštění Paulin zjistil, že je HIV pozitivní. Díky tomu začal žít ještě divočejším způsobem života než dříve. Na to však potřeboval spoustu peněz...

25. listopadu 1987 proto Paulin zavraždí Rachel Cohenovou (79 let). Ještě ten stejný den napadne další ženu, Berthe Finalteriovou (87 let). Tu okrade a přidusí polštářem. Pak z jejího domu odejde s tím, že žena je mrtvá. Tím udělal svou osudovou chybu, protože paní Finalteriová byla sice v bezvědomí, ale stále naživu. Po převozu do nemocnice byl její stav stabilizován. 27. listopadu 1987 si Paulin na své konto připíše svou poslední oběť. Stane se jí Geneviève Germontová (73 let), kterou Paulin uškrtí.

 

Zatčení

O den později Paulin slaví své 24. narozeniny. V ten stejný den se však paní Finalteriová probere z bezvědomí a policii detailně popíše muže, který na ni zaútočil. Po pachateli je okamžitě zahájeno pátrání. Paulin je zatčen již 1. prosince 1987, když je na ulici rozpoznán jedním policejním důstojníkem.

Po dvou dnech výslechů se nakonec Paulin dozná k celkem 21 vraždám starších žen. Jak jeden z policistů později vypověděl: "O těch vraždách mluvil, jako by popisoval, jak si šel koupit cigarety. Bez emocí, byla to pro něj v podstatě rutina." Paulin navíc uvedl, že v případě první vlny vražd měl spolupachatele, svého tehdejšího milence Mathurina. Popsal, jak sledovali ženy na ulici až k jejich domovům. Pak jen počkali, až žena otevře dveře a vtlačili ji dovnitř. Tam ji bili do té doby, dokud nebohá žena neřekla, kde má schované peníze a klenoty. Pak ji teprve zabili. Na otázku, proč si vždy vybíral starší ženy, Paulin odpověděl: "To je jednoduché. Jsou slabé. Je to potom snadná práce, nic víc." Policie však navíc zjistila, že vrahovo řádění mohlo být zastaveno již mnohem dříve. Policie totiž měla Paulinovy otisky prstů ve své kartotéce. Bohužel se však někde ztratily a nemohly tak být porovnány s otisky prstů pachatele. Pokud by nedošlo k tomuto pochybení, mohlo být zachráněno mnoho lidských životů.

I když se Paulin přiznal k 21 vraždám, obviněn byl "pouze" z 18 vražd. Na začátku roku 1988 se však Paulinovo zdraví výrazně zhoršilo. Nejen že se na něm čím dál více podepisovalo onemocnění AIDS, ale nakazil se rovněž tuberkulózou a meningitidou. Thierry Paulin zemřel ve vězeňské nemocnici 16. dubna 1989. Bylo mu pouhých 25 let. Nikdy tak nebyl souzen za vraždy, které spáchal. Jediný, kdo nakonec stanul před souden byl jeho bývalý milenec Mathurin. Ten byl nakonec odsouzen k doživotnímu vězení s možností podmínečného propuštění po 18 letech. Z vězení byl nakonec podmínečně propuštěn 26. ledna 2012.

 

Zdroje: wikipedia.org, Slogun.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 40
Celkem: 1095607
Měsíc: 12048
Den: 558