Jdi na obsah Jdi na menu
 


Thomas Rath

article preview

"Vrah z Ďáblovy bažiny"

(Německo)

 

Tento téměř zapomenutý sériový vrah se narodil v roce 1959. To je bohužel jediná veřejně dostupná informace o jeho osobním životě. Jisté je jen to, že v době svého zatčení byl poddůstojníkem v armádě tehdejší SRN. Ke všem jeho útokům došlo v oblasti tzv. Ďáblovy bažiny, což je bažinatá oblast na sever od města Brémy.

30. října 1981 zmizela Britta Schillingová (18 let). Naposled byla viděna při stopování cestou z diskotéky nedaleko Brém. Její nahé tělo bylo nalezeno 6. listopadu v Ďáblově bažině. Dívka měla v těle 27 bodných ran, navíc bylo zřejmé, že byla před smrtí mučena.

9. listopadu 1981 byla unesena 17letá studentka, která stopovala cestou ze školy. Zastavil u ní jakýsi pohledný mladík, který jí nabídl odvoz. Místo toho ji však odvezl do Ďáblovy bažiny, kde ji znásilnil a ukradl jí oblečení. To poté rozházel po celé oblasti. Pachatel chtěl tímto krokem získat čas, správně se totiž domníval, že jeho oběť bude nejprve hledat své oblečení a teprve poté nahlásí svůj únos na policii. Dívka utrpěla psychický šok, měla však to štěstí, že přežila.

3. prosince byla podobným způsobem unesena a znásilněna 20letá žena. 9. února 1982 bylo vyhlášeno pátrání po Heike Schnierové (20 let) poté, co toho dne nedorazila do zaměstnání. 24. března bylo její tělo nalezeno v Ďáblově bažině. Heike měla v těle 36 bodných ran.

22. května 1982 zmizela i Angele Marksová (18 let). Ta byla naposled spatřena při stopování v Brémách. I ona nakonec skončila v Ďáblově bažině. Její kosterní pozůstatky zde byly nalezeny až 7 měsíců po jejím zmizení. Nedaleko od jejích kostí bylo nalezeno i její oblečení a kabelka.

V červenci 1982 došlo ke znásilnění dvou dospívajících dívek. K dalšímu útoku pak došlo až 6. června 1983, když byla unesena 17letá dívka. Tu pachatel pod pohrůžkou nožem přinutil k orálnímu sexu.

26. prosince 1983 zmizela Martina Volkmannová (20 let), když stopovala na předměstí Brém. Potřebovala se dostat do Hamburku, tam však nikdy nedorazila. Její tělo bylo nalezeno ještě tentýž den v Ďáblově bažině. Vrah jí zasadil více než 100 bodných ran. V ústech oběti byly nalezeny stopy po útočníkově spermatu.

4. ledna 1984 byla unesena dospívající dívka, kterou pachatel přinutil k orálnímu sexu. Stejný osud potkal o měsíc později 20letou ženu.

8. března 1984 udělal pachatel osudovou chybu. Unesl 18letou dívku, kterou odvezl do Ďáblovy bažiny. Dívka mu řekla, že se nebude bránit, ale že si chce nejprve zakouřit. Muž nic nenamítal, a tak si dívka zapálila cigaretu. Tu poté típla o mužův obličej, otevřela dveře od auta a podařilo se jí utéct. Bohužel pro útočníka si zapamatovala i registrační značku jeho auta.

Dívka okamžitě informovala policii, která snadno zjistila, že registrační značka patří 25letému Thomasi Rathovi. Ten byl zatčen ještě téhož dne. Rath se po několika výsleších doznal ke všem svým činům. 26. dubna 1985 byl Rath odsouzen k doživotnímu vězení. Ve výkonu trestu je dodnes.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers, The World Encyclopedia of Serial Killers

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1058381
Měsíc: 12502
Den: 594