Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volker Eckert

article preview

(Německo, Francie, Španělsko)

 

Volker Eckert se narodil 1. července 1959. Svoji první vraždu spáchal již ve svých 15 letech, v roce 1974. V německém městě Plauen uškrtil svoji čtrnáctiletou spolužačku. Policie případ uzavřela jako sebevraždu. V roce 1987 byl za pokus o vraždu dvou žen odsouzena na 12 let ve vězení. Propuštěn však by už v roce 1994 a odstěhoval se do města Hof, kde začal pracovat jako řidič kamionu. Díky tomuto zaměstnání procestoval spoustu zemí Evropské unie. Během svých cest zavraždil několik prostitutek. Eckert ženy uškrtil, posmrtně je znásilnil a pak si těla svých obětí vyfotografoval. Jeho fetišem byly ženské vlasy, které svým obětem stříhal a bral si je jako trofeje. V několika případech mrtvá těla žen oblékl a vozil je s sebou v kamionu. Seznam vražd spáchaných Eckertem:

25. červen 2001 - prostitutka původem z Keni, zavražděna poblíž Bordeaux ve Francii.

9. října 2001 - 24letá prostitutka zavražděná v španělském městě Macanet de la Selva.

1. března 2005 - prostitutka původem z Ruska, zavražděna v katalánském městě Sant Sadurni d'Osormont.

2. října 2006 - 28letá prostitutka původem z Polska, zavražděna v Remeši ve Francii.

2. listopadu 2006 - 20letá prostitutka původem z Bulharska, zavražděna ve španělském městě Hostalric.

Během jeho poslední vraždy zachytily bezpečnostní kamery Eckertův kamion stojící přímo na místě činu. Španělští policisté záhy identifikovali řidiče a informovali o všem své německé kolegy. Ti Eckerta zatkli 17. listopadu 2006 ve Wesselingu poblíž Kolína nad Rýnem. V jeho bytě pak objevili fotografie obětí a sbírku ženských vlasů. Během výslechu se Eckert přiznal nejen k pěti vraždám prostitutek ve Francii a Španělsku, ale také k dřívější vraždě své spolužačky. 2. července 2007 spáchal Eckert ve své cele sebevraždu. Stalo se tak přímo uprostřed soudního procesu. Po jeho smrti policie nalezla důkazy, které Eckerta spojují s vraždami dalších tří žen:

Duben 1987 - 18letá žena zavražděná v německém Plauenu.

Srpen 2002 - 23letá prostitutka původem ze Sierra Leone, zavražděna ve francouzském Troyes.

5. září 2004 - 25letá prostitutka původem z Ghany, zavražděna v italském městě Rezzato.

Dále existuje silné podezření, že Eckert zavraždil další čtyři ženy (tři v České republice a jednu ve Francii). Pro toto tvrzení ale neexistují přesvědčivé důkazy. V prosinci 2007 policie vyšetřování uzavřela.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1058739
Měsíc: 12602
Den: 656