Jdi na obsah Jdi na menu
 


Wang Qiang

article preview

"Super vrah"

(Čína)

 

Narodil se 16. ledna 1975 ve městě Budayuan v autonomním okrese Kuandian Manchu v Číně. Jeho otec byl hrubý alkoholik závislý na hazardu, který si každou prohru v kartách vybíjel na své rodině. Wang tak byl od malička fyzicky i psychicky týrán. Jeho otec mu dokonce zakazoval chodit do školy a nutil syna, aby mu vydělával peníze na hazard. Wangova matka už tyranii svého manžela nemohla dále snášet a požádala o rozvod. Během rozvodového řízení se Wanga zřekla a přenechala ho jeho agresivnímu otci. Ani ten však neměl zájem syna vychovávat, proto ho poslal ke svým rodičům. Ani tam neměl Wang na růžích ustláno. Jeho prarodiče mu sice zajistili školní docházku, ale rovnou mu řekli ať se vrací až večer, aby se na něj nemuseli dívat. Navíc Wangův otec byl v té době ve vězení, za což se mu spolužáci posmívali. Kvůli tomu pak opět přestal chodit do školy. Prarodiče mu situaci nijak neulehčovali a posmívali se mu, že umře jako hlupák. Není proto divu, že v roce 1990 Wang ve svých 15 letech opouští domov prarodičů a pokouší se postavit se na vlastní nohy.

Už o rok později je však zatčen a odsouzen za krádež. Po celou dobu svého uvěznění píše zoufalé dopisy své matce. Ta ani jednou neodpoví. To Wanga hluboce raní a když nakonec vězení opouští je zahořklý vůči celému světu. 22. ledna 1995 Wang zahlédne mladý pár, který se líbá pod stromem. Vytáhne nůž a požaduje po nich peníze. Mladík mu vyhoví a prosí ho, ať mu neubližuje, protože o něj mají rodiče starost. To ve Wangovi vyvolá obrovský nával vzteku. On nikdy rodičovskou lásku a starostlivost nepoznal a považuje za nefér, že tento mladík má něco, co on nikdy neměl. Začne proto do chlapce zuřivě bodat nožem. Když je po všem, tak ještě dohoní prchající dívku a znásilní ji.

Uplyne 5 pět a v roce 2000 se Wang žení. Manželství však netrvá příliš dlouho, v roce 2003 přichází rozvod. To je pro Wanga zřejmě ta poslední rána, protože od té chvíle řádí jako utržený ze řetězu. Začne jeho 3 roky trvající série vražd, znásilnění a krádeží. Detaily o jeho zločinech se mi nepodařilo vypátrat, ale jeho oběťmi se většinou stávaly mladé dívky, které buďto ubodal nebo ubil k smrti. Ve všech případech pak své oběti okradl. Některé dívky navíc ještě posmrtně znásilnil.

Wang je nakonec dopaden 14. července 2003 šen-jangskou policií. Během výslechů všechny své zločiny přiznal. O jeho soudu opět neexistují žádné dohledatelné záznamy, faktem nicméně zůstává, že 23. března 2005 byl odsouzen za 45 vražd, 10 znásilnění a akt nekrofilie k trestu smrti. Počet jeho obětí z něj činí jednoho z nejhorších sériových vrahů v historii Číny. 17. listopadu 2005 byl Wang Qiang popraven střelou ho hlavy ve věznici ve městě Šen-jang. Bylo mu teprve 30 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, newrepublic.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1060375
Měsíc: 12055
Den: 348