Jdi na obsah Jdi na menu
 


William Lee Neal

article preview

"Cody"

(USA)

 

Neal se narodil 7. října 1955 ve městě Fort Belvoir (stát Virginie). Těsně po Nealově narození se celá jeho rodina přestěhovala do San Antonia v Texasu. V roce 1965 byl sice přistižen při krádeži v obchodě, ale až do svých 12 let byl Neal šťastným a bezproblémovým dítětem. Rok 1967 se stal pro mladého Neala osudovým. V té době začal jeho otec nadmíru požívat alkohol. V opilosti se stával agresivním, na což nejčastěji doplácely jeho děti. Nealovy sestry pak na svého bratra velice často sváděly své prohřešky, díky čemuž dostával výprasky téměř každý den. Postupem času obě sestry záměrně rozbíjely věci v domě nebo si vzájemně ubližovaly jen proto, aby mohly svést vinu na Neala a poté sledovat, jak dostává výprask řemenem. Přibližně v téže době byl Neal přistižen při obtěžování jedné mladé dívky.

Když bylo Nelaovi pouhých 13 let, svedla ho jakási vdaná žena, která jej zasvětila do tajů milostného života. Ve stejné době začal Neal týrat zvířata. Jeho bratr později uvedl, že byl svědkem toho, jak Neal ubodal vidličkou jejich kočku. Podle Nealova tvrzení to byla také doba, kdy se stal obětí sexuálního obtěžování ze strany místního reverenda. V době dospívání musel Neal doprovázet svého otce do barů. Po pár skleničkách alkoholu jej otec ponižoval před všemi hosty, díky čemuž se stal terčem posměchu pro většinu města. V roce 1972 vstoupil Neal do armády. Během své služby byl opakovaně znásilňován jakýmsi seržantem.

Postupem času se z Neala stal sukničkář, manipulátor a přesvědčivý lhář. Začal si říkat "Cody" a rád o sobě prohlašoval, že zažil tisíce milostných dobrodružství. Za svůj život byl Neal čtyřikrát ženatý, žádná z jeho manželek s ním však dlouho nevydržela. Neal se totiž projevoval jako paranoidní žárlivec, který neváhal přistoupit k fyzickému násilí. Se svou třetí manželkou měl dceru, ale ani toto manželství nemělo dlouhého trvání.

4. července 1996 se Neal seznámil s Rebeccou Holbertonovou (44 let). Už  po pár dnech se nastěhoval do jejího bytu v Lakewoodu (stát Colorado). Jejich vztah trval téměř 2 roky, během kterých Neal Rebeccu neustále podváděl. Navíc si od ní vypůjčil 60 000 dolarů. V červnu 1998 došla Rebecce trpělivost a rozhodla se Neala vyhodit z bytu. Jedna z jeho milenek Candace Waltersová (48 let) mu navíc začala vyhrožovat, že pokud jí nevrátí 6000 dolarů, které si od ní rovněž vypůjčil, půjde za Rebeccou a řekne jí o jejich poměru. Neal rozhodně neměl v úmyslu své dluhy splatit. Místo toho si koupil novou sekeru, jejíž pomocí chtěl vyřešit své problémy...

30. června 1998 Neal zavázal Rebecce oči a řekl jí, že má pro ni překvapení. Rebecca si myslela, že se konečně odhodlal splatit svůj dluh. Neal však místo toho popadl sekeru a nebohou ženu ubil. Poté zabalil její tělo do plastové fólie a opřel ho o zeď.

3. července 1998 Neal pozval Candace Waltersovou na návštěvu. I jí řekl, že má pro ní překvapení, zároveň však dodal, že Candace musí zavřít oči. Čtyři rány sekerou a Neal se zbavil i problémové milenky. Když byla Candace mrtvá, Neal nejprve pomočil její tělo a poté ji odtáhl k tělu zavražděné Rebeccy. Obě mrtvoly poté přikryl prostěradlem.

Pouhý den po poslední vraždě se Neal seznámil se Suzanne Scottovou, kterou vzal dokonce na jednodenní výlet do Las Vegas. Když se 5. července vrátili, Neal pozval Suzanne do domu zavražděné Rebeccy. Tam ji svázal, položil jí na břicho lidskou lebku a řekl jí, že pokud nebude potichu, tak ji zabije. Rovněž jí oznámil, že v domě jsou mrtvoly dvou žen, které udělaly tu chybu, že jej neposlouchaly.

Ještě ten stejný den si Neal přivedl do bytu svou další milenku Angelu Fiteovou (28 let). Té rovněž slíbil překvapení. Angela však neměla tušení, že překvapením jsou myšlena těla dvou zavražděných žen, které jí Neal ukázal se slovy: "Vítej v mé márnici!" Poté Angelu svázal a odtáhl ji do místnosti, kde ležela spoutaná Suzanne. Následně sice nabídl Angele cigaretu, ale hned poté popadl sekeru a nebohou ženu ubil přímo před zraky vyděšené Suzanne. Tu následně znásilnil. Neal pak celou noc strávil vedle svázané Suzanne, povídal si s ní a držel ji za ruku. Během následujících 2 dnů ji Neal opakovaně znásilňoval a vyhrožoval jí. Teprve 8. července Neal naložil Suzanne do svého auta a odvezl ji do jejího bytu. Tam ji rozvázal a odjel pryč. Suzanne okamžitě zavolala policii, která Neala ještě téhož večera zatkla.

Neal se přiznal ke všem 3 vraždám, které spáchal. Odmítl státem přiděleného právníka s tím, že se bude obhajovat sám. Ani u soudu svou vinu nikterak nepopíral, tvrdil však, že je napraveným hříšníkem, který touží šířit slovo Boží mezi ostatními vězni. I přes tato slova byl Neal 29. září 1999 odsouzen k trestu smrti. V roce 2003 mu byl, kvůli jeho blíže nespecifikované duševní poruše, rozsudek zmírněn na doživotí. William Lee Neal je tak nadále ve vězení, kde si odpykává svůj trest.

 

Zdroje: apbnews.com, maamodt.asp.radford.edu

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1049944
Měsíc: 16666
Den: 356