Jdi na obsah Jdi na menu
 


William Paul Thompson

article preview

(USA)

 

William Paul "Bud" Thompson se narodil v roce 1937. Místo jeho narození není známé, stejně jako jakékoliv údaje o jeho osobním životě. S největší pravděpodobností však měl problémy se zákonem minimálně od dospívání, jelikož sám uvedl, že za svůj život strávil 28 let v různých polepšovnách a vězeních.

Navzdory Thompsonovu vlastnímu tvrzení, že spáchal 6 vražd, s jistotou můžeme potvrdit, že má na svědomí 3 lidské životy. Na začátku roku 1983 Thompson spáchal hned dvojitou vraždu, když ve městě Auburn (stát Kalifornie) zastřelil dva bratry, o kterých se domníval, že jsou policejními informátory.

Policie se Thompsonovi brzy dostala na stopu a tak byl nucen opustit stát. V dubnu 1984 potkal tuláka Randyho Waldrona (28 let). Ten pravděpodobně udělal tu chybu, že se Thompsona zeptal na jeho minulost. Thompson později uvedl: "Byl moc zvědavý a já si uvědomil, že mi stojí v cestě. Tak jsem ho taky zastřelil."

Těsně po spáchání této vraždy byl Thompson zatčen. Nejen, že se doznal k těmto 3 vraždám, zároveň uvedl, že spáchal i další 3. V roce 1983 měl údajně zavraždit státního zástupce ve městě Tulsa v Oklahomě. Za tuto vraždu si nechal zaplatit, ale odmítal sdělit od koho. Podle záznamů však v té době k žádné podobné vraždě nedošlo a žádný státní zástupce nebyl veden jako pohřešovaný. Thompson dále uvedl, že spáchal další 2 vraždy ve státech New York a Kansas, ale odmítl o nich sdělit jakékoliv podrobnosti. Je tedy velice diskutabilní, zda k těmto 3 vraždám vůbec došlo.

Thompson byl nakonec souzen pouze za vraždu Randyho Waldrona. Soud ho uznal vinným a odsoudil ho k trestu smrti aplikací smrtící injekce. Během čekání na popravu se z Thompsona stal silně věřící člověk. Po několika letech se omluvil za své činy a v rozhovoru pro tisk uvedl, že je připraven splatit svůj dluh společnosti. Datum popravy bylo stanoveno na 19. června 1989. Thompson během pobytu v cele smrti značně přibral (v den popravy vážil téměř 140 kg). 5 dozorců mu muselo pomáhat vylézt na lehátko v popravčí místnosti. Když byl dotazován na poslední slova před smrtí, řekl jen: "Děkuji že jste mi dopřáli důstojnou smrt." Smrtící injekce byla aplikována v 02:01. O 8 minut později byl William Paul Thompson prohlášen za mrtvého. Bylo mu 52 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, The New York Times

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1065934
Měsíc: 11277
Den: 275