Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zhou Youping

article preview

(Čína)

 

Zhou se narodil v roce 1972 a v době svého zatčení se živil jako zpěvák v karaoke baru ve městě Čchang-ša. To jsou jedny z mála informací, které jsou známé o jeho osobním životě.

Od 11. října do 26. listopadu 2009 spáchal Zhou 6 vražd v Čchang-ša. Zhou své oběti hledal na homosexuální seznamce, kde si opakovaně podával inzerát, ve kterém uváděl, že je dominantní muž hledající sexuální otroky ve věku 23 - 40 let. Muže, kteří na jeho inzerát odpověděli, zval do různých hotelů, kde je poté přesvědčil k erotické asfyxii (úmyslné zamezení přívodu vzduchu pomocí škrcení či dušení). Zhou jim poté návlékl kolem krku oprátku přivázanou ke stropu se slibem, že je včas uvolní. Tento slib nikdy nedodržel a místo toho pouze sledoval, jak jeho oběti pomalu umírají.

Zhou byl zatčen 28. listopadu 2009 kvůli podezření z krádeže. Během výslechů se poté překvapeným vyšetřovatelům přiznal i ke svým "neobvyklým" sexuálním hrátkám. Zhou uvedl, že nejprve nikoho zabít nechtěl, ale poté, co jej několik mužů podvedlo, rozhodl se, že se pomstí. Jeho první oběť se jmenovala Feng Yu. Zhou u něj našel pozitivní HIV test, což mu Yu zamlčel. Proto se rozhodl jej zabít. Druhý muž jménem Fang chtěl hned na první schůzce po Zhouovi 5 000 čínských jüanů. I to Zhou považoval za zradu, za kterou si Fang zasloužil smrt.

Během své výpovědi Zhou uvedl, že jej vzrušoval pohled na bezmocné muže, marně se snažící vysvobodit se z oprátky. Na svou obranu uvedl, že vlastně nikoho nezabil, protože ti muži se oběsili dobrovolně. Na otázku, proč erotickou asfyxii neprováděl i na sobě, odpověděl: "Nejsem blázen, vím jak je to nebezpečné."

U soudu Zhou svou výpověď změnil a tvrdil, že je nevinný. Moc mu to ovšem nepomohlo, protože v březnu 2011 byl za 6 vražd odsouzen k trestu smrti. Proti rozsudku se na místě odvolal, dosáhl však pouze částečného úspěchu. Odvolací soud jej sice pro nedostatek důkazů uznal nevinným ze 4 vražd, ale za zbývající 2 mu potvrdil trest smrti.

29. srpna 2014 byl Zhou Youping popraven smrtící injekcí. Bylo mu 42 let.

 

Zdroje: gaystarnews.com, scmp.com

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1059163
Měsíc: 12640
Den: 471