Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopisy od BTK

article preview

Sériový vrah Dennis Rader často a rád komunikoval jak s policií, tak s médii. Zde je několik ukázek jeho dopisů. Předesílám, že dopisy obsahují poměrně velké množství pravopisných chyb a že jejich překlad proto nemusí být úplně přesný. Prosím tedy o jistou shovívavost. Více o případu si můžete přečíst zde. Raderovu výpověď naleznete zde. Výpověď příbuzných jeho obětí naleznete zde.

 

První Raderův dopis nalezený v říjnu 1974 v jedné z knih ve wichitské knihovně:

"Je mi líto co se stalo se společností... Je těžké se ovládat. Asi o mě říkáte, že jsem "perverzní psychotik". Netuším, kdy se mi to monstrum dostalo do mozku. Ale už v něm zůstalo. Jak se člověk může vyléčit? Když požádáte o pomoc a řeknete, že jste zabil čtyři lidi, tak se buďto budou smát nebo rovnou zavolají policii.

Nemůžu to zastavit, to monstrum pořád pokračuje a ubližuje mi stejně jako celá společnost. Společnost může být ráda, že lidé jako jsem já se dokážou uvolnit i denním sněním o mučení svých obětí. Můj přítel monstrum hraje se svými oběťmi komplikovanou hru, sleduje je, čeká na ně ve tmě, čeká a čeká...tlak je obrovský a občas tu hru hraje podle svých vlastních pravidel. Možná ho dokážete zastavit. Já ho zastavit nedokážu.

Už si vybral svou příští oběť nebo oběti. Já ještě nevím, kdo to bude. Až si druhý den přečtu noviny, už to vědět budu, ale to už bude pozdě. Hodně štěstí.

S ÚCTOU VÁŠ VINÍK. PS: Protože sexuálně motivovaní zločinci nechtějí nebo nemohou změnit své modus operandi, já ho taky nezměním. Označení pro mě bude...svaž je, muč je, zabij je, BTK, brzy to znovu uvidíte. Bude na příští oběti."

 

Druhý dopis obdržela televizní stanice KAKE v roce 1978:

"Zjistil jsem, že noviny neotiskly mou předešlou báseň. Přitom by stačil malý odstavec. Ale já vím, že to není chyba médií. Policejní šéf to drží v tajnosti a nechce aby veřejnost věděla, že kolem pobíhá psychopat a škrtí lidi, převážně ženy. Kdo bude další?

Kolik lidí musím zabít, abych se dostal do novin a dostalo se mi pozornosti? Myslí si ten policajt, že ty vraždy spolu nesouvisí? Ano, modus operandi se může měnit, ale je tam jasný vzorec. Ženy jsou většinou svázané - telefonní kabely přeřezané - žádné stopy po zápase - žádní svědci, kromě toho kluka. Měl velké štěstí. Chtěl jsem ho svázat a dát mu na hlavu plastikový sáček jako jsem to udělal s Josephem a Shirley. A pak jsem pověsil tu malou holku. Bože, jaké to bylo krásné sexuální uvolnění! Když jsem Josephine pověsil, opravdu mě to silně vzrušilo. Nejdřív prosila o slitování, pak se jen třepala na laně, byla tak bezmocná. Upřeně na mě s hrůzou zírala, zatímco se jí lano utahovalo kolem krku pevněji a pevněji. Vy tomu nerozumíte, protože nejste pod vlivem faktoru X. Stejná věc stvořila Samova syna, Jacka Rozparovače, Harveyho Glatmana, H. H. Holmese, Škrtiče z Hillside, Teda ze západního pobřeží a další nechvalně proslulé postavy. Zdánlivě to nedává smysl, ale nemůžeme si pomoci. Neexistuje žádná pomoc, žádný lék kromě smrti nebo dopadení. Je to strašná noční můra, ale přesto spím dobře. Po té věci s Foxovou jsem se vrátil domů a žil svůj život jako kdokoliv jiný. A budu ho žít dokud zase nedostanu to nutkání. Nepociťuji ho pořád. Pokaždé to zabere čas naplánovat vraždu, stačí jedna chyba a je konec. Vím, že dokážete vysledovat i psací stroj na kterém píšu tento dopis. Pošlu vám krátkou báseň o smrti a možná nějakou kresbu, později třeba fotku nebo nahrávku. Před vraždou nebo vraždami dostanete iniciály B.T.K. Pak budete vědět, že se brzy objeví i originál. Hádejte, kdo to bude příště? Snad nebudete tím nešťastným vy!

P.S.

A co moje jméno? Líbí se mi tyhle. A co vám? BTK ŠKRTIČ, WICHITSKÝ ŠKRTIČ, POETICKÝ ŠKRTIČ, ŠKRTIČ OTROKŮ NEBO WICHITSKÝ KAT, FANTOM S GAROTOU, RDOUSIČ

B.T.K."

 

A nakonec je tu krátká ukázka Raderovy poezie:

"To co moje oči vidí

je jak mě ledově chladná ruka drží

pro smrt přišla, všichni to vidí.

Peklo otevřelo brány, oklamat se mě snaží.

Ach! Smrti ach! Smrti, ušetři mě ještě jeden rok!

Naplním tvé čelisti, až nebudeš moci mluvit

Svážu tvé nohy až nebudeš moci chodit

Svážu tvé ruce, aby ses nemohla postavit

A nakonec zavřu tvé oči, abys neviděla

jak přináším vzrušující smrt tvého těla."

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1058912
Měsíc: 12615
Den: 609