Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soud s Dennisem Raderem - výpověď příbuzných obětí

article preview

Všechny tyto výpovědi jsou autentické a zazněly na závěr soudního procesu se sériovým vrahem Dennisem Raderem alias BTK.

 

Carmen Montoyová - příbuzná rodiny Otterových (Rader zavraždil otce rodiny Josepha, jeho manželku Julii a jejich děti Josephine a Josepha II.):

"Nebudu vás oslovovat pane Rader, protože oslovení pane použijete u někoho, koho si vážíte. Nebudu vás oslovovat ani BTK, protože tohle je přesně to co byste chtěl. Budu vás oslovovat Radere, přesně tak jak se to hodí k někomu jako jste vy.

Radere, když jste mi vzal matku, vzal jste mi někoho, kdo znamenal tak moc pro mnoho lidí. Má matka milovala život, své přátele, ráda se smála a vždy ochotně pomáhala ostatním. Ale ze všeho nejvíce milovala svou rodinu. Žila pro nás. Ukázala mi jak mít ráda lidi kolem sebe, jak být dobrým člověkem, jak přijmout lidi takové jací jsou a především jak vzdorovat svým strachům a obavám. Možná jste to viděl v její tváří, když jste na ni mířil pistolí. Jste zbabělec!

Můj otec miloval mou matku víc než je většina lidí vůbec schopna. Vždy jsem ráda poslouchala jeho příběhy z dob, kdy spolu začali chodit. Můj otec byl těžce pracující muž. Vždy pracoval jen kvůli nám, kvůli jeho rodině. Ale vždy nezapomněl na to, že na světě je spousta lidí, kteří jsou v nouzi a potřebují naši pomoc. Můj otec nikdy nepropásl jedinou příležitost, aby si zatancoval s mojí maminkou. Miloval výlety na pláž a na venkov, kam jsme jezdili s přáteli. Můj otec vyžadoval respekt od druhých, ale na oplátku se choval s respektem ke všem lidem, kteří si to zasloužili. Jsem si jistá, že i vy jste cítil jeho lásku k rodině, když naposledy vydechl. Jste strašný zbabělec!

Má sestra Josie... Vůbec byste neměl právo vyslovovat její jméno! Byla to tak milá holčička! Jediné po čem toužila bylo, aby byla šťastná a aby měla dobré známky ve škole. Měla sny... Když jsme se přestěhovali do Wichity, nenáviděla jsem to tam, protože tam byla zima a lidé byli jiní než jsem byla zvyklá. Ona mi na to řekl: "Zvykneš si, dej těm lidem šanci." V tom byla její krása. Vždy se na všechno dívala z té světlé stránky. Nedokážu pochopit, jak se někdo může zachovat takto krutě k nevinnému dítěti.

O mém bratrovi mluvíte jako o Juniorovi. On měl jméno! Jmenoval se Joey, i když vám je to nejspíš jedno. Stejně jako je vám jedno, že jste zavraždil milovaného syna, skvělého brášku a milého kluka. Joey byl doslova magnet na lidi, tak moc byl milý a přátelský. Chtěl něčeho v životě dosáhnout, ale vás to nezajímalo. Dospělý člověk s pistolí proti malému chlapci. Jste odporný zbabělec!

Radere, neovlivnil jste jen můj život, ale život celé mojí rodiny. A moje rodina je pro mě vše. Nedávno jsem si uvědomila, že si již nepamatuji hlas mojí maminky. Bylo to hodně bolestivé uvědomění. Ale když jsem si připravovala tuto řeč, opět jsem její hlas slyšela. A jsem velice ráda, že tu dnes mohl zaznít."

 

Beverly Plappová - Rader zavraždil její sestru:

"Jmenuji se Beverly Plappová a Nancy Foxová byla moje sestra. Nedokážu slovy vyjádřit jak její smrt otřásla mnou i mojí rodinou. Ztratila jsem v ní nejen sestru, ale i moji nejlepší přítelkyni. Mé děti nikdy nebudou mít tetu. Tato rána se nikdy zcela nezahojí.

Podle mého názoru, Dennis Rader si nezaslouží žít. Chci, aby trpěl tak jak trpěly jeho oběti! Ale když jsem nad tím přemýšlela, možná by v tom nakonec viděl jistou formu odměny za jeho skutky. Tento muž musí být hozený do temné díry, kde bude hnít zaživa! Nikdy by neměl spatřit světlo světa. A až zemře, duše jeho obětí budou sledovat jak jeho duše končí v pekle!"

 

Stephanie Clyneová - Rader zavraždil její matku:

"Vaše ctihodnosti, jmenuji se Stephanie Clyneová a Vicky Wegerleová byla moje matka. Mluvím tady dnes nejen za sebe, ale i za mého bratra Brandona.

Je to téměř 19 let co jsme ztratili nejdůležitější ženu v našich životech. Každý den bez naší matky byl bojem. Není spravedlivé, že jsme s ní mohli strávit tak málo času. Když zemřela bylo mi 10 let a mému bratrovi pouhé 2 roky.

Každý, kdo znal moji maminku věděl, jak moc milovala svou rodinu. Milovala své děti, svého manžela, své rodiče i svou sestru. Dokonce i její přátelé ji považovali za součást rodiny. Neexistovala nic co by nebyla ochotná udělat pro druhé. Není spravedlivé, že nikdy neuvidí svá vnoučata. Nikdy je nebude moci pochovat a neuvidí je vyrůstat. Přitom by byla skvělou babičkou. Není spravedlivé, že můj čtyřletý syn se mě neustále ptá, proč nemá babičku. Dokonce ji nakreslil obrázek. A místo, aby jí ho dal, tak je připnutý na ledničce. Dokonce i ve svých 4 letech ví, že to není správné, že nemá babičku. Čím si to moje dítě zasloužilo? Co kdokoliv z nás udělal, že jsme si něco takového zasloužili?

Má matka prosila o slitování, ale on s ní žádné slitování neměl. Přitom věděl, že má rodinu a že přímo v domě byl i její malý chlapec. A stejně ji zavraždil. Proto Vás prosím Vaše ctihodnosti, ani vy mu neprojevujte jakékoliv slitování. Nechte toto monstrum umřít ve vězení. Děkuji Vaše ctihodnosti."

 

Jeffrey Davis - Rader zavraždil jeho matku:

"Jsem Jeffrey Davis, syn Dolores Davisové. Posledních 5 326 dní jsem přemýšlel právě nad tímto okamžikem. Nad chvílí, kdy stanu tváří v tvář této chodící žumpě, která vzala život mojí mamince. Kdysi jsem myslel, že to bude chvíle mé pomsty. Když ale tady vidím sedět toto zvrácené zvíře, uvědomuji si, že žádná pomsta by nebyla dostačující. Proto by dnešek neměl být dnem odplaty, ale den oslav, kdy si vzpomeneme na naše milované a kdy společnost zbavíme tohoto vředu sedícího přede mnou.

Kdyby za mě mluvila nenávist, musel bych tomuto muži říct, že jeho pouhá přítomnost v této místnosti je jako přítomnost rakovinových buněk v lidském těle.

Kdybych dal průchod své hořkosti, musel bych tomuto muži říct, že není nic jiného než opovrženíhodný vrah dětí, impotentní zbabělec, eunuch a zvrhlík maskující se jako člověk.

Kdybych byl stejně zvrácený jako tento muž, musel bych mu říct jaké mi činní potěšení pomyšlení na to s jakou brutalitou a terorem se setká ze strany svých spoluvězňů.

Kdybych chtěl být zlomyslný, řekl bych tomuto muži jak je paradoxní, že tento narcistní psychopat posedlý zájmem veřejnosti bude až do konce života hnít v malé cele a celý svět na něj zapomene.

Kdybych měl stejnou povahu jako tento muž, řekl bych mu jak mě nesmírně těší, že se ho zřekla jeho církev, jeho rodina a že se s ním rozvedla manželka. A nezapomněl bych dodat, že již nikdy nepocítí dotyk milujícího člověka.

Kdybych byl cynik, řekl bych tomuto muži, že je pro dobro celé společnosti, že bude do konce života zavřený ve vězení. Stejně jako je nebezpečné zvíře zavřeno do klece.

Kdybych se snížil na úroveň tohoto muže, řekl bych mu, že ho jeho matka měla potratit. Bylo by tím ušetřeno 10 nevinných životů.

Kdybych byl sadista, řekl bych tomuto muži, že mě nevýslovně těší jak ho musí štvát, že ho před tento soud dostala jeho vlastní arogance a nabubřelé ego. Kdyby dokázal držet hubu, byl by ještě teď na svobodě.

Kdybych chtěl být pomstychtivý, řekl bych tomuto muži, že mu přeji nějakou smrtelnou nemoc, která by ho pomaličku zabíjela. Až by se jedné noci udusil vlastními zvratky.

Ale nic z toho neudělám, protože tento muž není dostatečně inteligentní, aby tato slova pochopil. A i kdyby je pochopil, jen by mu to dopřálo pozornost, kterou si tak moc užívá. Od dnešního dne pro mne tento člověk neexistuje.

Dnes si zde připomínáme naše milované, kteří tu zde již bohužel nejsou. Vzpomeňme si na všechny ty krásné chvíle, které jsme s nimi prožili. A držme se jejich odkazu i v budoucnosti. Protože zatímco tato bezcenná věc bude hnít ve vězení, my budeme žít své životy dál. Přesně tak by to naši milovaní chtěli. Děkuji Vaše ctihodnosti."

 

Více o tomto případu si můžete přečíst zde. Některé dopisy napsané Raderem si můžete přečíst zde. Raderovu výpověď u soudu si můžete přečíst zde.

 

Zdroj: cnn.com

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1050324
Měsíc: 16530
Den: 457